Cu răutăţi nesfârşite şi parti-pris-uri cu saltimbanci politici, nu se poate moderniza România

655

După zece ani de coşmar sub regimul lui Traian Băsescu, românii au sperat ca ţara lor poate să revină pe făgaşul ei de normalitate, iar noul preşedinte Klaus Iohannis nu se va implica în jocurile politice. Mai mult, va respecta prevederile constituţionale manifestându-se înţelept şi echidistant în raport cu celelalte puteri şi instituţii ale statului, numai în beneficiul public şi al interesului naţional.
Din păcate, iată că lucrurile nu stau deloc aşa, dimpotrivă, „superiubitul” nostru conducător, folosindu-se pe mai departe de metodele şi oamenii lui Băsescu reşapaţi în galben, ne dovedeşte prin ceea ce face, că nu este cu adevărat altfel, în plus nu este decât un preşedinte „fabricat” (la fel ca Traian Băsescu!) prin laboratoarele serviciilor şi oficinelor străine, inclusiv prin site-urile de socializare, unde postacii pro au lucrat de zor la formarea unei imagini roz-bombon în favoarea domniei sale (evident din solda unor intruzionişti interni şi externi. Alo DNA, acolo se aude?), în schimb au avut grijă să-l hărţuiască continuu pe celălalt candidat la prezidenţiale.
De altfel, cum spuneam, Klaus Iohannis nu se deosebeşte de Traian Băsescu, comportându-se cu aroganţă şi dispreţ tot ca un atotstăpânitor în ţară, dar şi ca un supus în afară, pupând în prostul obicei papucul sultanului de la Înalta Poartă. Iar când este cazul, coboară chiar şi de pe piedestalul prea înalt al Cotrocenilor. Şi se vede treaba că România trăieşte un blestem, de vreme ce toţi preşedinţii săi nu au fost aleşi după IQ-ul înţelepciunii şi competenţei, atât de necesar actului de conducere, ci după IQ-ul unui electorat încă imatur, naiv şi teleghidat prin varii şi perverse mijloace, exprimându-şi votul pentru cine nu trebuie a ocupa cea mai înaltă demnitate în statul român. Căci „boborenii” nu numai că nu înţeleg rostul unei democraţii reale în adevăratul sens al cuvântului, ci continuă a se lăsa manipulaţi şi prostiţi de propaganda şi demagogia samsarilor politici şi mass-mediei, iar consecinţele se văd şi mai ales se simt. Mai exact, se vede treaba că nu trudeşte şi transpiră prea mult pentru ţară şi interesul public nici Klaus Iohannis, dimpotrivă ţinta lui nu este alta decât să-i aducă cu orice preţ pe liberalo- pedelişti la guvernare, fiind de departe portavocea actualei opoziţii, în bătălia ei disperată pentru putere. Or, pentru acest lucru procedează la fel de perfid şi murdar ca şi Traian Băsescu folosindu-se pe faţă sau mai ales pe dos de unele instituţii de forţă ale statului- SRI, DNA, ş.a.m.d., pe care deja le butonează, punând sau menţinând în fruntea acestora oamenii săi de încredere. Iar cazul MRU este de-a dreptul scandalos, după ce acest personaj, în calitatea sa de ministru de externe, dar şi mâna dreaptă a lui Traian Băsescu a blocat în 2005 negocierile cu Rusia, vizavi de repatrierea tezaurului românesc sechestrat de ruşi, după cum a renunţat în favoarea Ungariei prin semnarea unui acord bilateral ruşinos, la moştenirea Fundaţiei Gojdu, acest patrimoniu depăşind valoric un miliard de dolari, după ce prin testament acesta fusese lăsat Statului român.
Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis este la fel de duplicitar şi incorect, evident periculos (fire ascunsă, tace şi loveşte) precum predecesorul său, dovadă că se foloseşte de toate mijloacele, inclusiv prin reactivarea oamenilor lui Traian Băsescu pe care i-a vopsit nemţeşte, pentru a-şi hărţui şi elimina adversarii politici. În schimb, amicii şi aliaţii domniei sale – Vasile Blaga, Gorghiu, Ioan Oltean, Blejnar şi ceilalţi obscuri fărădelegiuiţi, cel puţin la fel de vinovaţi pentru complicitate şi corupţie, sunt bine-mersi, protejaţi şi ocrotiţi de către onor DNA şi în general de cei de la vârful justiţiei din România. Oare de ce? Sau, atât preşedintele Iohannis cât şi PNL/PDL încalcă într-o voioşie suspectă Constituţia şi unele legi ale ţării, precum au făcut-o şi cu statutul lor de partid, modificat peste noapte pentru a-i oferi „sasului” cu dispensă (era de câteva luni membru PNL) funcţia de preşedinte peste liberalismul românesc, după care, la fel de rapid, propus şi aprobat ca viitor candidat la funcţia supremă în stat!.
Altfel spus, o pată uriaşă şi chiar o impostură, dacă avem în vedere şi sărbătorirea celor 140 de ani de la fondarea PNL, de vreme ce ideologia, principiile şi idealurile acestui partid istoric au ajuns să fie mânjite de către tot felul de şmecheraşi şi indivizi, a căror singură preocupare este doar pohta lor pentru putere şi ciolan. Şi cum sângele apă nu se face, este limpede de ce Klaus Iohannis nu-şi doreşte altceva decât de a-şi impune gaşca de partid la guvernare şi peste tot în fruntea instituţiilor statului, de a avea şi majoritate parlamentară, bătând mereu câmpii cu şi dinspre programul şi electoratul său etc. În rest, Dumnezeu cu mila şi ce se va mai întâmpla cu ţara asta întrucât „omul” nu doar că ţine legătura şi comunică greoi cu ţara şi cu amărăşteanul de rând, dar are o activitate slabă, incoerentă şi anostă în calitatea sa de prim demnitar al statului român, preferând mai degrabă clinciurile cu Parlamentul şi Guvernul pentru a se ascunde ineficienţa. Dar cel mai grav este că nu prea înţelege fişa postului de preşedinte într-o ţară democratică, şi mai ales neglijează adevăratele nevoi şi interese ale României în afară, neconştientizându-şi menirea de a fi preşedintele tuturor cetăţenilor din această ţară, ci nu de a juca în rolul unui şef de partid.
Şi atunci să ne mai mirăm de ce România a ajuns mai rău decât în Turnul Babel, trăind într-un haos şi într-un război continuu români contra români, cu bună-ştiinţă, provocate şi întreţinute chiar de la cele mai înalte vârfuri ale puterilor în stat, regizate şi supervizate de către o justiţie la fel de inumană şi toxică, favorizând la rându-i tot felul de interese oculte, în vreme ce noi, ca entitate statală ne prăbuşim tot mai mult în hăul fără ieşire la lumină, comparativ, poate cu cele ce se întâmplau pe vremea fanarioţilor.
De aceea este legitim a-i întreba până când acest popor năpăstuit de soartă va trebui să le mai suporte abuzurile, nedreptăţile, dar şi orgoliile prosteşti ale celor care au fost mandataţi, din păcate, cu votul nostru a deţine puterea şi guvernarea ţării, dar pe care le folosesc pentru interesele proprii, fără să plătească pentru deserviciile uriaşe aduse României. După cum şi onorata noastră justiţie trebuie reformată de la rădăcină, de vreme ce cheile acesteia nu sunt la popor şi pentru popor, ci deţinute pe rând de un stăpân sau altul, eliminându-se din start orice fel de sancţiune privind lipsa de onestitate şi bună credinţă a unor procurori şi magistraţi. Altfel, România deloc bine rânduită în treburile sale fireşti va continua să rămână doar o arenă pentru un circ ieftin şi greţos cu tot felul de saltimbanci politici, procurori, moralişti, xeroxişti de ocazie şi tot felul de alţi băgători de seamă, ce se joacă din varii interese cu nervii şi răbdarea noastră, plătind după ei, toate oalele sparte ale ticăloşiei şi nemerniciei lor. Şi, în primul rând preşedintele Iohannis va trebui să înţeleagă că prin necinste, dezbinare şi cu tot atât de multă prostie nu se poate reclădi şi moderniza România.
Important să şi vrea sau ţara asta este doar a lor şi a nimănuia.
Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here