Costoiu: Proiectul Cluj Innovation City să nu fie jucat politic, altfel va muri înainte de a se naşte

490

Ministrul delegat pentru Învăţământul Superior şi Cercetare Ştiinţifică, Mihnea Costoiu, susţine că proiectul Cluj Innovation City, estimat la 300 de milioane de euro, nu trebuie să fie „jucat politic”, avertizând că altfel acesta „va muri înainte de a se naşte”.
Ministrul delegat pentru Învăţământul Superior şi Cercetare Ştiinţifică, Mihnea Costoiu, a declarat, joi, la evenimentul Cluj Innovation Days, că pentru un asemenea proiect forţa de business şi forţa creatoare sunt determinante.
„Singura modalitate viabilă prin care economia românească poate face faţă provocărilor este creşterea competitivităţii. Cercetarea românească are nevoie de finanţarea cercetării aplicate şi de inovare şi sprijinirea inovării. Cluj-Napoca reprezintă un pol naţional care a demonstrat capacitatea de atragere şi utilizare a fondurilor de cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare. În numele Guvernului şi al premierului, vreau să transmit susţinerea proiectului Cluj Innovation City şi îmi fac datoria să spun că pentru un asemenea proiect forţa de business şi forţa creatoare sunt deteminante. Vreau să fac o sugestie, ca un proiect de asemenea dimensiuni să nu devină unul politic, să nu fie jucat politic, pentru că va muri înainte de a se naşte”, a spus Costoiu.
El a cerut rectorilor universităţilor clujene şi comunităţii de business „să folosească mintea cercetătorilor pentru a dezvolta acest proiect”.
Sursa: MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here