Cornelia Szabo, CEO CEZ Vânzare: Schimbarea de acționariat nu va afecta în niciun fel negativ operațiunile noastre!

2889

Cornelia Szabo, CEO CEZ Vânzare, a răspuns întrebărilor Gorjeanul despre tranzacția recentă din cadrul companiei. Szabo a dat asigurări că vânzarea activelor CEZ Vânzare din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets nu va afecta nici clienții și nici angajații companiei din țara noastră. Mai mult, s-a subliniat că la Gorj nu vor fi niciun fel de schimbări în echipă de conducere și în niciunul dintre punctele de lucru ale CEZ.

1. CEZ și-a vândut activele din România, cum afectează asta beneficiarii serviciilor din țară?
Vânzarea activelor nu afectează în niciun fel relația comercială dintre CEZ Vânzare și clienții săi. CEZ va continua să acționeze responsabil și sustenabil până la finalizarea tranzacției. Ne vom derula proiectele de investiții și modernizare, vom continua să dezvoltăm produse și servicii care să răspundă nevoilor clienților noștri și vom continua să contribuim la o calitate mai bună a vieții în comunitățile în care suntem prezenți. Schimbarea de acționariat nu va afecta în niciun fel negativ operațiunile noastre.

2. Se impun creșteri de costuri în facturi pentru consumatori?
Echipa CEZ Vânzare va continua să pună pe primul plan nevoile și preferințele clienților săi și să deruleze un parteneriat bazat pe încredere și responsabilitate cu aceștia.
În ceea ce privește prețul energiei electrice, trebuie să menționez că factorii decisivi sunt cu totul alții decât identitatea unui acționar. Evoluția pieței la nivel european, evoluția indicilor de producție de energie electrică, evoluția emisiilor de carbon, nivelul de hidraulicitate și politicile locale sunt elemente cu mult mai multă influență în prețul pe care îl plătește consumatorul final. Iar noi ne-am concentrat întotdeauna pe a oferi un preț corect și stabil clienților noștri. Indiferent de rezultatul final al tranzacției, vom continua să gândim cele mai utile servicii și produse, la prețuri corecte pentru client, care să ne asigure loialitatea clienților existenți, dar și atractivitatea pentru clienți noi. Produse precum CEZ Verde și servicii precum My CEZ au la bază dialogul constant cu clienții noștri care ne văd ca pe un partener de încredere pentru proiectele și căminele lor. Și în perioada următoare, vom lupta împotriva sărăciei energetice. #PromisiunePentruAcasa  – platforma CEZ Vânzare care încurajează grija față de resursele oferite de natură și atenția la nevoile oamenilor a dezvoltat un instrument digital de analiză prin care consumatorii din întreaga țară pot descoperi cât de eficiente sunt locuințele lor din punct de vedere energetic. Prin completarea chestionarului de pe platforma Portalul de Eficiență și răspunsul la câteva întrebări simple, adaptate tipului de locuință, utilizatorii pot afla dacă au o casă verde – eficientă permanent, o casă albastră – optimă, o casă galbenă – consumatoare sau o casă roșie – ineficientă energetic.

3. Se vor face reduceri de personal în rândul salariaților din județul Gorj? Se vor face angajări ori se impun reduceri de personal în rândul salariaților CEZ România?
Echipa CEZ Vânzare rămâne aceeași, la fel și canalele de comunicare, punctele de contact și plata pe care clienții le folosesc în prezent. Toate contractele și acordurile existente rămân valabile, atât în cazul angajaților, cât și al clienților și partenerilor de afaceri.
În România, avem în continuare responsabilitatea de a asigura servicii în care pot avea încredere toți cei peste 1.3 milioane de clienți CEZ.

4. Ce schimbări impune o astfel de operațiune după apariția noului proprietar CEZ?
Investițiile noastre în digitalizare și eforturile de a promova canalele online vor continua, pentru că, mai ales în contextul actual, sunt cele mai sigure și eficiente canale atât pentru clienții, cât și pentru angajații noștri. În același timp, centrele noastre de relații cu clienții vor continua să funcționeze, respectând toate regulile de prevenție a infectării și reglementările în vigoare.

5. Cine este noul cumpărător al activelor CEZ și ce garanții oferă abonaților?
Macquarie Group este un fond de investiții de talie mondială cu active reglementate pe toate continentele. Are o experiență valoroasă în sectorul energiei electrice în alte țări cum ar fi Cehia, Polonia, Italia și Spania. Specific, în România, fondul nu deține încă active din domeniul energiei, cu toate acestea există un interes pe termen lung din această zonă.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here