Continuă să crească îmbolnăvirile cauzate de infecția cu virusul West Nile

2284

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii (MS) de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 268 de cazuri de meningite/meningoencefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 38 de decese la pacienți cu co-morbidități. În ultima săptămână au fost confirmate 12 cazuri noi de meningită/meningoencefalită cu virus West Nile.

Specialiștii susțin că, având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari, atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire. De la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 268 de cazuri de meningite/meningoencefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 38 de decese la pacienți cu co-morbidități. În ultima săptămână au fost confirmate 12 cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile. În București s-au înregistrat 10 decese, 5 in judetul Bihor, 4 în Iași, 4 în Olt.
Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța, Dolj și Suceava și câte 1 deces în judetele Alba, Brăila, Botoșani, Covasna, Călărași, Dâmbovița, Galați, Prahova și Teleorman.
Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu exista vaccin sau tratament antiviral specific. Printre acestea, reamintim mijloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here