Condamnat cu executare pentru tentativă de tâlhărie

1976

Un bărbat din Târgu-Jiu are mari șanse să ajungă după gratii, după ce a fost condamnat cu executare în primă instanță pentru tentativă de tâlhărie calificată. Individul a încercat să jefuiască un tânăr în centrul municipiului Târgu-Jiu, amenințându-l cu un cuțit. Pentru că are cazier, bărbatul a primit o pedeapsă cu executare, sentință pe care a contestat-o deja.

Un tânăr de 20 de ani, din Târgu-Jiu, a sesizat astă-vară poliția despre faptul că în timp ce se afla pe strada Victoriei, zona pietonală, a fost amenințat cu un cuțit de o persoană necunoscută, cu scopul de a-l deposeda de banii și bunurile aflate asupra sa.
Tânărul petrecuse alături de doi prieteni la un local din zona centrală și voia să plece acasă. „În jurul orei 02:25, când cei trei se întorceau spre autoturismul care era parcat în proximitatea BRD, în dreptul fast food-ului…, au fost abordaţi de către inculpat. Inculpatul s-a îndreptat către persoana vătămată, aceasta întrebându-l dacă s-a întâmplat ceva, moment în care inculpatul a scos din pantaloni un cuţit de bucătărie, confecţionat din inox, cu lama de 19 cm, și a amenințat-o, solicitându-i să-i dea toţi banii pe care îi are asupra sa”, potrivit rechizitoriului.
Tinerii au reușit să fugă, fiind urmăriţi circa 30 de metri de individul care le adresa cuvinte jignitoare şi le solicita banii. Tânărul amenințat a sunat la 112 și a cerut ajutorul poliției. În scurt timp, inculpatul a fost depistat de poliţie pe strada Siretului, fiind găsit asupra lui un cuţit de bucătărie cu lama de 19 cm.

Bun de plată
Bărbatul și-a recunoscut fapta în instanță și a fost de acord să plătească persoanei vătămate daune morale de 10.000 de lei.
Cu o lună înainte de această „ispravă”, bărbatul fusese condamnat la 5 luni de închisoare, cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Din acest temei, instanța l-a condamnat acum la o pedeapsă privativă de libertate. El a primit 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată (faptă din data de 05.07.2022).
Ținând cont și de cealaltă condamnare, tânărul va trebui să execute „pedeapsa rezultantă de 3 ani, 2 luni şi 10 zile închisoare, în regim de detenție”.
Instanța va deduce din durata pedepsei închisorii perioada reţinerii și a arestării preventive din data de 05.07.2022 până la data de 11.09.2022.
„Va obliga inculpatul la plata către persoana vătămată a sumei de 10.000 de lei, cu titlu de daune morale”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu, în ultima zi din luna ianuarie, sentința nefiind definitivă.
I.I.