Condamnare pentru un fermier din Gorj

12430

Un agricultor din Gorj s-a ales cu amendă penală după ce a fost oprit în trafic de poliție. Bărbatul va trebui să achite 5.400 de lei, echivalentul a 180 de zile-amendă, pentru că s-a urcat la volan, deși avea permisul suspendat.
„În fapt, în data de 07.04.2022, în jurul orei 17:30, inculpatul a condus pe DJ 673 Turceni, autoturismul marca Volkswagen, ce tracta o remorcă, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat la data de 07.04.2022”, potrivit rechizitoriului.
La audieri, fermierul a recunoscut că a condus mașina de la domiciliul său din sat Ohaba până pe raza oraşului Turceni, pentru a transporta o cantitate de 600 kg de îngrășăminte pe care intenționa să o folosească la activitățile agricole, aceasta fiind singura sursă de venit.
A menționat că s-a deplasat pe o distanță de aproximativ 13 km, pe drumul județean 673. La întoarcere a fost oprit în trafic de organele de poliţie care au constatat că are permisul suspendat.
Instanţa a apreciat că fapta bărbatului prezintă un grad mediu de pericol social. Pentru că nu avea antecedente penale, fermierul s-a ales doar cu amendă penală pentru conducere fără permis. Sentința pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu nu este definitivă.
I.I.