Concurs naţional de creaţie în limba engleză

2305

Tinerii gorjeni cu vârste cuprinse între 11-20 de ani, pasionaţi de limba engleză şi cu talent la scris, sunt invitaţi să participe la Concursul naţional de creaţie în limba engleză “Shakespeare School Essay Competition”. Ei pot câştiga astfel tabere de două săptămâni în Marea Britanie, în campusurile unor universităţi sau colegii de top, unde vor avea ocazia de a-şi perfecţiona engleza.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a lansat cea de a VI-a ediţie a Concursului naţional de creaţie în limba engleză “Shakespeare School Essay Competition”. Concursul se adresează tuturor tinerilor din România pasionaţi de limba engleză şi cu real talent la scris şi se va desfăşura pe două categorii de vârstă: 11-14 ani şi 15-20 de ani. Pentru a putea participa la concurs, tinerii sunt invitaţi să redacteze un eseu despre un sistem educaţional ideal, pornind de la discursul TED al unui adolescent despre cum şcoala ar trebui să ne înveţe să fim fericiţi şi să avem succes. Participanţii pot înscrie gratuit eseurile online pe site-ul www.shakespeare-school.ro până la date de 31 martie 2014. După selecţia celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliştii. Festivitatea de premiere are loc în luna iunie în Bucureşti. Participarea este gratuită.

Premii pentru elevi şi profesori
Premiile pentru marii câştigători sunt tabere de engleză de două săptămâni în Marea Britanie, în campusurile unor universităţi sau colegii de top, unde câştigătorii îşi vor perfecţiona engleza „la ea acasă”. În fiecare am se acordă premii şi pentru profesori. Astfel, profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie, va participa gratuit ca însoţitor de grup la o tabără de 2 săptămâni în Anglia, în vara anului 2014. De asemenea, toţi profesorii de limba engleză care trimit minimum 10 participanţi la 2014 Shakespeare School Essay Competition vor primi un “Certificate of Merit” în format electronic din partea Shakespeare School. În fiecare an se înscriu în acest concurs 4000-5000 de tineri din toate judeţele.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here