Comisarul european Dacian Cioloş în dialog cu cetăţenii

541

Aproximativ 300 de cetăţeni români, dar şi din alte state membre ale Uniunii Europene, au participat luni la un dialog pe teme europene cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş.

Evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca Naţională a României şi s-a bucurat de o participare numeroasă. Prima întrebare la care au fost rugaţi să răspundă cei prezenţi a fost: „Simţiţi că opinia dumneavoastră contează în Uniunea Europeană?”.  58% au răspuns “Da” iar 42% “Nu”. În următoarele 45 de minute au fost abordate subiecte precum cetăţenia europeană, politica agricolă comună, iniţiativa cetăţenească europeană, tradiţii şi identitate, dreptul la liberă circulaţie şi extinderea zonei Schengen. Din păcate, dezbaterea, ce se anunţa a fi una foarte interesantă, a trebuit să fie întreruptă apoi din motive tehnice. Mai exact, condiţiile de sonorizare din sala evenimentului au fost compromise de declanşarea alarmei de incendiu, care nu a putut fi oprită de instituţia-gazdă.

Întâlnire cu reprezentanţii centrelor Europe Direct
Dacian Cioloş a profitat de vizita la Bucureşti pentru a se întâlni şi cu reprezentanţii Centrelor Europe Direct din toată ţara, centre prin intermediul cărora Comisia Europeană asigură informarea cetăţenilor şi comunicarea cu aceştia la nivel local. La această întâlnire a participat şi Angela Filote, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, care a ţinut să-i felicite pe reprezentanţii Reţelei Europe Direct pentru efortul pe care îl fac pentru ca informaţiile să ajungă la cetăţean. „În ultimii patru ani am fost la Bruxelles şi am auzit de această reţea. E cea mai bună dintre reţelele din Uniunea Europeană; (…) în ceea ce priveşte comunicarea cu cetăţeanul suntem pe primul loc”, a spus Angela Filote. „Ceea ce faceţi e esenţial pentru ca acest canal de comunicare să funcţioneze”, a spus şi Dacian Cioloş. Dialogul cu cetăţenii urmează a fi reprogramat în timpul viitoarei vizite a comisarului Dacian Cioloş în România, la începutul lunii aprilie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here