Ciurel: “Prin venirea lui Antonie în Directorat nu se mai pot deturna sume de bani din Gorj în altă parte!”

664

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, marți, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, și-a spus opinia în legătura cu situația ingrată în care se află membrul suspendat al Directoratului CEO, Daniel Antonie, căruia i se pun în continuare piedici pentru revenirea în forul de conducere al companiei de stat. Ciurel a menționat astfel că, Consiliul de Supraveghere s-ar face vinovat chiar penal de blocarea revenirii lui Antonie în Directorat, spunând și el că cel suspendat este împiedicat cu bună știință să revină pe post pentru ca Sorin Boza să aibă ultimul cuvânt la vot.

Ciurel, la revenirea în viața publică după sentința pe fond dată în Dosarul Turceni-Rovinari, a explicat că, după părerea sa, Consiliul de Supraveghere împiedică revenirea lui Antonie în Directorat pentru a nu se forma o majoritate la vot, cu alți doi membri din Directorat, care să nu permită deturnarea de fonduri de la Gorj spre alte zone. Ciurel a explicat că, în opinia sa, se comite o ilegalitate, asta deși jurista Jianu ar susține că face legal procedura, prin împiedicarea revenirii lui Antonie în Directorat. Ciurel a mai spus chiar că CS-ul poate răspunde penal și pentru abuzul legat de suspendarea lui Antonie, lucru subliniat și de instanța de fond, cât și pentru nepunerea în aplicare a hotărârii judecătorești care arată că în cazul acesta s-a comis o nedreptate. “Directoratul, obligatoriu, trebuie să fie format din cinci. Acum funcționează ilegal, că sunt doar patru membri. Au scos o gogoriță că președintele Directoratului are vot dublu. Dar asta este doar la balotaj. Legea 31 la art 145 spune că este obligatoriu din cinci, doi dintre membri Directoratului, care sunt mai cu frica lui Dumnezeu, lumea îi acuzați că blochează.. La un moment dat și eu i-am acuzat la început, dar acum mi-am schimbat părerea. Este vorba despre Dan Vasile și de Bălăcescu. Lor le este frică că se schimbă majoritatea în Directorat, cei doi cu Antonie putând face trei voturi, și nu se mai pot deturna sume de bani din Gorj în altă parte”, a spus Ciurel.

Vineri, ședință de CS!
Urmare a celor spuse de Ciurel pare credibilă ipoteza conform căreia ținerea la distanță de Directorat a lui Antonie se face cu acordul tacit al secretarului de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, care vrea astfel să protejeze doi membri din Directorat, pe Bălășoiu și pe Boza, ambii având susținere de la vârful PSD Gorj, mai exact de la președinte. Consiliul de Supraveghere are ședință, vineri, ocazie cu care s-ar putea lua o decizie finală legat de ridicarea suspendării lui Daniel Antonie.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here