Centru de Recuperare pentru Copilul cu Handicap, la Târgu-Jiu

641

Consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind asocierea Judeţului Gorj cu Fundaţia “SERA ROMÂNIA”, în cadrul ultimei şedinţe de CJ. Fundaţia va construi în municipiul Târgu Jiu un centru de recuperare pentru copilul cu handicap. Investiţia va fi suportată în totalitate de organizaţia caritabilă.

Fundaţia “SERA ROMÂNIA” este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, privată, înfiinţată în 1996, care a acumulat o bogată experienţă în domeniul protecţiei copilului şi al promovării drepturilor copiilor. Scopul organizaţiei SERA este de a crea, organiza şi dezvolta activităţi în favoarea copiilor aflaţi în dificultate: orfani, copii abandonaţi, copii neglijaţi şi alţi copii în dificultate.

Asociere în beneficiul copiilor cu handicap
Consiliul Judeţean Gorj s-a asociat cu Fundaţia SERA ROMÂNIA în vederea construirii centrului, care va fi inclus, ulterior, în propriul sistem de asistenţă socială şi protecţie a copilului din judeţul Gorj. Fundaţia franceză va proiecta şi va executa lucrările de construire şi dotare a centrului de recuperare pentru copilul cu handicap. Clădirea va fi ridicată pe strada A.I. Cuza pe un teren în suprafaţă de aproape 1500 metri pătraţi.

Program naţional în 26 de judeţe
Scopul organizaţiei SERA este de a crea, organiza si dezvolta activităţi în favoarea copiilor aflaţi în dificultate: orfani, copii abandonaţi, copii neglijaţi si alţi copii în dificultate. Proiectele Fundaţiei SERA ROMÂNIA ce vizează dezvoltarea Serviciilor Sociale pentru copii şi familii cu risc ridicat de abandon la nivelul ţării sunt în desfăşurare din 1996. Începând din 1997, când instituţiile pentru copiii aflaţi în dificultate au fost descentralizate şi transferate la nivelul comunităţii locale, programele au vizat întărirea noilor servicii specializate din 17 judeţe. Din 1998, SERA a implementat un program naţional în 26 de judeţe pentru dezvoltarea de noi servicii alternative.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here