Carnavalul Toamnei la Grădinița Priki’n Dell

921

Unul dintre cele mai colorate anotimpuri, toamna, a fost sărbătorită cu mare entuziasm de cadrele didactice, preşcolarii și părinții de la Grădiniţa cu program normal și prelungit „Priki’n Dell” din Târgu -Jiu. Pentru a satisface curiozitatea copiilor cu privire la anotimpul de toamnă, în perioada 2 octombrie – 27 octombrie 2017 s-a derulat proiectul tematic ”Toamnă harnică”.
Proiectul a avut parte de diferite activităţi desfăşurate la nivelul grădiniţei, care le-a pus copiilor în valoare spiritul creativ. Acest proiect s-a încheiat printr-o activitate extracurriculară plăcută şi relaxantă, denumită ”Carnavalul toamnei” sub îndrumarea managerului general Emilia Bîrsășteanu, managerului educațional Matei Alice, directorului unității Udrea Sanda Loredana, educatoarelor: Vâlceanu Alexandra, Iliescu Simona, Berbece Larisa, Dajiu Melisa, Becheanu Simona, Nimară Roxana, Paloș Elena și personalului auxiliar: Șărămăt Vasilica, Alpătri Ioana, Răduțoiu Monica, Geană Ramona.
Carnavalul a debutat cu prezentarea programului pregătit de copii: cântece închinate toamnei, urmat de o paradă a costumelor. Prichindeii îmbrăcaţi în cele mai inedite costume de carnaval au defilat mai timizi sau mai îndrăzneţi, pe scena decorată cu frunze ruginii. Acțiunea a avut drept scop valorificarea cunoştinţelor şi deprinderilor preşcolarilor acumulate pe parcursul proiectului tematic ”Toamnă harnică”, în cadrul căruia au fost abordate conținuturi referitoare la caracteristicile anotimpului toamna, bogățiile toamnei (fructe, legume, flori), și altele. Proiectul a fost o ocazie de întâlnire a tuturor: copii, părinţi, educatoare, într-o lume inocentă, hazlie plină de neastâmpăr şi energie, conferindu-i un caracter recreativ, dar urmărind totodată şi un scop educativ.
ALICE MATEI CERNAIANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here