Ca la noi, la nimeni – Omagierea Regelui Mihai I, tămâierea Legilor Justiţiei!

343

Şi Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, şi primul ministru Mihai Tudose au fost anunţaţi ca principalii vorbitori la Şedinţa solemnă de omagiere a Regelui Mihai I. Teoretic şi practic activitatea Preşedintelui şi a Parlamentului începe lunea de la ora 12,00.
PE REPEDE ÎNAINTE, FUGUŢA LA DISCURSURI. Ei bine, în mare grabă, Camera Deputaţilor a mai dezbătut o parte a articolelor de lege privind Statutul magistraţilor, urmând ca după Şedinţa solemnă închinată omagierii celui care a fost un mare caracter şi un om de stat adevărat Legea nr.304 să fie votată şi în plenul Camerei Deputaţilor. O fi bine, o fi rău? Dumnezeu cu mila. Cert este că s-a primit ucaz de la Consiliul Europei să fie trimise legile la Bruxelles până pe 15 ianuarie 2018, existând îngrijorarea că ele ar încetini lupta anticorupţie. Exact placa Preşedintelui Klaus Werner Iohannis, a Laurei Codruţa Kovesi, a Monicăi Macovei şi a altor europarlamentari români implicaţi în războiul româno-român!
TREI DOAMNE ŞI TOŢI TREI: LUDOVIC ORBAN, DACIAN CIOLOŞ ŞI DAN BARNA. Cu toate că anunţaseră că nu vor participa la mitinguri până după Doliul naţional, Trei Crai de la Răsărit s-au răzgândit. Omul de petreceri şi baladistul Ludovic Orban, liderul Noului PNL, a primit probabil ordin să iasă în stradă şi să încerce coalizarea opoziţiei împotriva PSD, câştigătorul detaşat al alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2014. Ludovic Orban nu mai este supărat pe Dacian Julien Cioloş, din cauza căruia Noul PNL a ieşit prost în urma alegerilor parlamentare, şi împreună cu Dan Barna, noul preşedinte al haoticului partiduleţ USR au participat la protestele de duminică din Piaţa Victoriei. Platforma România 100 sau cam aşa ceva se va transforma în partid de dreapta şi va jumuli cu siguranţă din electoratul Noului PNL, dominat de foştii membri ai PDL! Ce-i leagă pe ei în luptă? Ura contra PSD şi marile frustrări. Cioloş nu mai este plătit de la Bruxelles şi este în şomaj, Dan Barna speră să-şi atragă simpatizanţi dintre violenţi protestatari, iar Ludovic Orban n-a candidat la alegerile parlamentare fiind cu un dosar în justiţie, de care n-a scăpat, şi speră că dacă participă la contestarea proiectelor de legi ale Justiţiei va fi iertat şi albit de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Ba mai visează şi alegeri anticipate, ca să se aleagă şi el. Cel rămas în afara Parlamentului!
CÂND REGELE NU-I AUDE! De vorbit au vorbit sau mai exact şi-au citit în Parlament discursurile scrise de alţii Preşedintele Klaus Werner Iohannis şi Primul ministru Mihai Tudose.
Am extras câteva înţelepciuni de-ale Majestăţii Sale Regele Mihai I, pe care-ar fi bine să le preţuiască cei doi corifei născuţi şi educaţi în vremea comunistă, când Regele Mihai era hulit.
Spre-o pildă, Ioannis şi Tudose, dar nu numai ei, ar fi bine să recitească afirmaţiile următoare ale Regelui Mihai I: „Politica poate aduce prejudicii, dacă e aplicată în dispreţul eticii”; „Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică”: Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească”; „Lucrurile cele mai importante de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea”: „Elita românească are aici o mare răspundere”. „Aici” fiind vorba de România, Ţară pe care Regele a pierdut-o în 1947. După 70+ de ani, România l-a pierdut definitiv pe Regele Mihai. El rămâne, totuşi, în Istorie ca un mare bărbat de stat. Înălţime la care nu s-au ridicat ultimii doi preşedinţi ai României!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here