Ca la noi, la nimeni – Alianța PSD-PNL stă bine în sondaje, dar și la scandaluri!

426
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Inamicul unui plan bun este iluzia unui plan perfect.” – Carl von Clausewitz

Prima știre așteptată de mai toți românii este aceea că joi, în ședință de Guvern, s-a aprobat o promisiune mult mai veche, prin care se elimină – din păcate doar parțial – taxa pe boală, instituită de același Guvern Ciolacu în urmă cu patru luni de zile. Cu chiu, cu vai, prin ședința de Guvern de ieri, nu vor mai fi impozitate cu 10% toate concediile medicale, prin acea supranumită „taxă pe boală”, introdusă printr-o Ordonanță de Urgență, cum spuneam, acum patru luni de zile, dar care n-a fost eliminată în totalitate, fiind vorba doar de o abrogare parțială.
DISCRIMINARE, LA „TAXA PE BOALĂ”! Nu se bucură de eliminarea „taxei pe boală”, din nefericire, femeile care au în îngrijire copii cu probleme, gravidele, dar nici bolnavii oncologici – cei cu cancer adică – și nici cei cu boli cronice. Este clar că avem de-a face cu o discriminare. Nici măcar bolnavii de diabet și cei cu boli cardiace nu pot beneficia de eliminarea „taxei pe boală”, care înseamnă încă taxarea cu 19% din banii pentru asistență socială și cei din costurile medicamentelor. De patru luni s-a tot promis că „taxa pe boală” va fi eliminată complet. Iată că nu este așa.
Ce-i drept, sunt și unii bolnavi „închipuiți”, care abuzează de concediile medicale. Legea promisă, aceea de eliminare a „taxei pe boală” a trecut de Senat, cu viteza melcului, și se află acum la și mai lenta Cameră a Deputaților. În vremea aceasta, bolnavii oncologici și cei cu boli cronice așteaptă cu sufletul la gură forma finală a acestei OUG de eliminare parțială a „taxei pe boală”!
LISTA COMUNĂ A ALIANȚEI PSD-PNL PENTRU ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, FINALIZATĂ. Încurajați de cifrele unui sondaj recent, cei din Alianța PSD-PNL, – care sunt cotați cu șanse de voturi exprimate în proporție de 50% -, au reușit, în sfârșit, să alcătuiască o listă comună pentru alegerile europarlamentare în care se regăsesc nu mai puțin de 42 de nume. Vă dați seama cât de ahtiați sunt social-democrații și pretinșii liberali să obțină o sinecură în Parlamentul European? Un loc călduț ce le-ar asigura drumuri decontate la Bruxelles și Strasbourg, cabinete europarlamentare în care-și pot angaja ca salariați, pe bani buni, colegi de partid ori apropiați: din familia politică, din familiile propriu-zise, ș.a. Iar fiecare europarlamentar ar primi, timp de șapte ani cât ține mandatul, în jur de un milion de euro anual! Trai, neneacă!
Deschizător de listă pentru alegerile europarlamentare este Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, urmat de Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al pretinsului PNL, două personaje obișnuite cu asemenea sinecuri, apoi Gabriela Firea, pe locul trei, și așa mai departe, după sistemul fermoarului – unul de la PSD, altul de la pretinsul PNL. Cu toții sunt 42 de nume pe listă, dar se speră, de fapt, își propun să obțină 19-20 de locuri eligibile.
Cum ar veni, Alianța PSD-PNL stă bine în sondaje și mai rămâne doar ca votanții celor două mari partide să se și țină de cuvânt în fața urnelor.
SCANDALURI ȘI ACUZE RECIPROCE, ÎNTRE PNL ȘI PSD! Cei mai vocali și mai vehemenți sunt pretinșii liberali, care-i acuză pe social-democrați că le fură primarii, consilierii locali și consilierii județeni. Și asta n-ar fi nimic, dar și cei de la PNL fură și ei cât pot.
LIPSA DE ÎNCREDRE RECIPROCĂ. E drept că Alianța PSD-PNL stă bine în sondaje, atât în București, cât și în țară. Totuși, cine poate garanta că liberalii îi vor vota pe mai vechii lor dușmani, social-democrații. Și, de ce nu, poate că și invers. Mai mult, Alianța PSD-PNL a decis ca la București să susțină un candidat comun, pe medicul Cătălin Cârstoiu. Dar și candidatul Cătălin Cârstoiu declară că nu este susținut în campania sa electorală, nici de cei din PSD, dar nici de cei din PNL! Cine să-i mai înțeleagă?
ION PREDOȘANU

P.S. CRISTIAN BUȘOI (PNL) DIXIT: „Marea Neagră și România pot deveni furnizori de securitate energetică și vor contribui la competitivitaea industrială a Europei”. Numai că, deocamdată, România se află în top 10 țări cu cele mai mari prețuri la energie din Uniunea Europeană! Și asta în ciuda plafonărilor din România. Astfel, românii sunt împinși în sărăcie energetică de consumurile mari și veniturile mult prea mici. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here