Bilanţ festiv la Consiliul Judeţean Gorj

669

Consiliul Judeţean Gorj a organizat în această dimineaţă o conferinţă festivă de final de an cu reprezentanţii mass-media. Ion Călinoiu, şeful judeţului, a mulţumit presei locale pentru buna cooperare şi a subliniat faptul că datorită mass-media, multe lucruri au fost corectate la nivel de administraţie judeţeană: “Dumneavoastră, mass-media, fiind cu informaţiile calde a făcut mulţi oameni să înţeleagă că sunt multe lucruri bune făcute şi sunt şi lucruri greşite. Pe de altă parte, aţi făcut ca acolo unde era nevoie să corectăm, am şi corectat, acolo unde era nevoie să explicăm am şi explicat”.
În ultima conferinţă de presă din anul curent, Ion Călinoiu a enumerat reuşitele anului 2014 şi speranţele pentru noul an, punctând că este loc şi de mai bine întotdeauna. Preşedintele CJ Gorj a vorbit despre eforturile care s-au făcut la instituţiile din subordinea Consiliului, precum şi problemele cu care s-au confruntat autorităţile din judeţ. “Atunci când ne-am angajat şi am făcut public că până la sfârşitul anului se va întâmpla, putem constata că s-a întâmplat. Drumul european de la Rovinari la Bumbeşti-Jiu este acum bine pregătit pentru circulaţia rutieră, iar până în toamna anului următor vom avea un carosabil bun şi confortabil pentru circulaţie. La podul distrus de la Albeni, acum se pun grinzile, şi podul va fi în mare parte dat circulaţiei pietonale până la finele anului, urmând ca o parte din lucrări care au întârziat să fie terminate în noul an. La Spitalul Judeţean s-au întâmplat lucruri bune, am obţinut fondurile care ne trebuiau pentru o dotare corespunzătoare cu aparatură medicală de ultimă generaţie, ne chinuim acum să le achiziţionăm dar procedura este mai greoaie. La DGASPC avem o serie de proiecte bine făcute, avem servicii de asistenţă socială de calitate pentru judeţ”, a mai spus preşedintele CJ Gorj.
Călinoiu spune că ultima rectificare bugetară i-a ajutat să nu intre cu mari restanţe în anul 2015: “2014 a fost un an care a condus în final să scăpăm de datorii, de obligaţii faţă de dascăli, asistenţii sociali, de multe lucruri care ani în şir erau o povară pentru bugetele anilor următori. De această dată, 2015 va fi anul cu o presiune mai mică a restanţelor anului 2014. Tot ceea ce s-a stabilit prin buget la nivel naţional, avem garanţia că vom realiza şi noi la nivel local pe bugetele noastre în anul viitor”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here