Avizele epidemiologice pentru re(intrarea) în colectivitate a elevilor şi preşcolarilor vor fi gratuite

719

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o hotărâre de completare a noului Contract-cadru, care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017, ce va intra în vigoare la 1 iulie. Acesta prevede acordarea gratuită a avizelor epidemiologice pentru re(intrarea) în colectivitate şi a adeverinţelor medicale pentru preşcolari şi elevi.

Contractul-cadru întăreşte obligaţia generală a furnizorilor de servicii medicale de a informa asiguraţii despre consecinţele nerespectării indicaţiilor terapeutice şi clarifică obligaţia acestora de respectare a protocoalelor terapeutice în vigoare. Pentru a (re)intra în colectivitate, copiii au nevoie de o adeverinţă care să ateste starea fizică şi calitatea simţurilor, fără analize. Este însă nevoie de un aviz epidemiologic, la care să fie ataşată fişa vaccinării. Până în prezent, pentru aceste avize părinții erau nevoiți să plătească. Noul Contract-cadru, care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017 și va intra în vigoare la 1 iulie, prevede acordarea gratuită a avizelor epidemiologice pentru re(intrarea) în colectivitate şi a adeverinţelor medicale pentru preşcolari şi elevi.
Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o hotărâre de completare a noului Contract-cadru, care are ca principal scop crearea fundamentului legal pentru renunţarea la raportarea bilunară/ lunară/ trimestrială a serviciilor efectuate de furnizori, după caz, în favoarea raportării online în timp real.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here