Autorităţile din Târgu-Jiu, pregătite să înfrunte canicula

562

Având în vedere temperaturile extreme înregistrate în această perioadă, dar şi avertizările meteorologilor, Primăria Municipiului Târgu-Jiu ia măsuri anti-caniculă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în aer liber.

Potrivit meteorologilor, în aceste zile, în toată Oltenia temperatura va fi în creştere treptată, de la o medie a maximelor în jur de 28 de grade, până spre 34-35 de grade în intervalul 24-28 iunie, când vremea va deveni caniculară în zonele de câmpie.
Pe toată perioada acestei veri, când temperaturile vor fi unele extrem de ridicate, o serie de măsuri vor fi luate pentru salariaţii Primăriei Târgu-Jiu care lucrează în aer liber, precum şi pentru trecători. De asemenea, uitate nu vor fi nici persoanele de vârsta a treia. În ceea ce priveşte măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, se va respecta Ordonanţa de Urgenţă nr. 99 din 29 iunie 2000.
“La nivelul municipiului Târgu-Jiu şi a localităţilor componente funcţionează 120 de cişmele stradale. Legislaţia stabileşte că în perioadele cu temperaturi extreme care depăşesc 36 grade Celsius, cel puţin două zile consecutiv, angajatorul este obligat să asigure angajaţilor măsuri de protecţie a locului de muncă. Conform conducerii societăţii Edilitara Public SA, în perioadele menţionate se va reduce intensitatea şi ritmul de lucru, vor alterna perioadele de efort dinamic cu cel stabil, se va asigura apă minerală câte doi litri per persoană pe zi, se va asigura echipament individual de protecţie salariaţilor. În funcţie de evoluţia perioadei de caniculă ca şi durată, este posibil să se ajungă şi la reducerea programului de lucru la 6 ore. Aceste măsuri se aplică salariaţilor ce lucrează în spaţii libere. De asemenea, în zilele de caniculă, pensionarii se pot îndrepta către Cluburile vârstei a treia unde pot desfăşura activităţi specifice clubului. Cluburile de vârsta a treia din municipiu sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, pensionarilor oferindu-li-se pe perioada şederii apă rece”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here