Anunț despre înghețarea anului școlar

1634

Anul școlar 2020-2021 nu va fi înghețat, iar examenele naționale se vor desfășura după calendarul stabilit, anunță ministrul Educației, Monica Anisie. Asta după ce vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că există trei scenarii în privința anului școlar, iar în unul dintre ele elevii ar urma să repete anul școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.
„Este exclus să amânăm examenele. În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, Ministerul Educației Cercetării va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”, a explicat ministrul Educației, Monica Anisie, adăugând: „Scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul”.
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieșind în spațiul public cu declarații de presă care nu au făcut decât să genereze haos în sistemul de educație, în rândul cadrelor didactice, al părinților și al elevilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here