Antrenorul de box, Ion Geică, va părăsi ringul când îi va dicta soţia

965
geicaA făcut box 12 ani, apoi a ales să intre în rândul antrenorilor şi să scoată campioni. Visul i s-a îndeplinit, iar acum, alături de soţia sa, medaliile sportivilor gorjeni sunt dedicate familiei Geică. Ion Geică a avut prima „întrevedere” cu boxul în clasa a VIII-a, când era elev în localitatea Aninoasa. „Îmi amintesc că venise cu un coleg la mine în clasă, ce fusese exmatriculat de la o altă şcoală. El deja luase lecţii multe de box şi îmi putea arăta şi mie câte ceva. Astfel, în fiecare pauză ne legam batiste pe degete şi începeam să boxăm”, ne-a declarat antrenorul gorjean.

Timp de 12 ani a fost boxer, apoi a hotărât să o ia pe drumurile antrenoriatului pentru că şi-a dorit să ajungă un antrenor de valoare. „Elevii mei mi-au adus sute de medalii naţionale şi internaţionale. Avem peste 18 titluri de campioni naţionali la toate categoriile”, a completat Geică. Acesta ne-a spus că este greu să găseşti un sportiv care să urmeze toate sfaturile unui antrenor. „Munca cu sportivii e grea din cauza sistemului din România”.

Îşi alintă soţia „Leo”
Acelaşi sport l-a făcut să-şi găsească sufletul pereche, cu care se iubeşte şi în prezent. Leontina, este antrenoare de box, şi este cea care are iniţiativa de a-l mai scoate pe soţul său din cotidian. Adesea, îi mai propune câte o ieşire doar în doi, la munte sau la mare, pentru a se bucura de farmecul căsniciei. Pentru a-şi păstra imaginea şi a continua să obţină rezultate excelente pe plan naţional şi nu numai, Geică ar vrea să antreneze până la sfârşitul vieţii. „O să-mi fie greu, dar o să mă las de muncă atunci când va spune soţia mea”, a adăugat antrenorul. Pentru a-i demonstra cât de mult o iubeşte, Geică o alintă mereu, strigând-o „Leo”, indiferent dacă de faţă sunt persoane străine, iar florile sunt la ordinea săptămânii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here