Ansamblul „Maria Apostol” va susţine spectacole pentru persoanele cu dizabilităţi

418

an.maria apostolAnsamblul Folcloric „Maria Apostol” din satul Bâlta, comuna Runcu, va susţine pe data de 3 decembrie numeroase spectacole în diferite locaţii ale judeţului.

Astfel, până la orele prânzului, soliştii, dansatorii, dar şi coordonatorii grupului vor fi prezenţi în Centrele pentru Persoanele cu Dizabilităţi de la Târgu-Cărbuneşti şi Vădeni, iar după-amiaza se vor deplasa la centrele de la Suşiţa şi Dobriţa. Aceştia au ales ziua de 3 decembrie ca dată simbolică, fiind desemnată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap. „Din spectacolul folcloric cu care i-am obişnuit pe cei cărora le-am cântat, nu vor lipsi de această dată şi colindele, ţinând cont că se apropie Sărbătorile de Iarnă”, ne-a declarat Constanţa Pobirci, coregrafa ansamblului.

De asemenea, ziua de 1 decembrie, va fi una extrem de încărcată pentru membrii grupului „Maria Apostol”. Începând cu orele 10:30, aceştia vor face un filmuleţ la Casa Memorială Maria Apsotol, cu ansamblul, dar şi directorul grupului, Nicolae Turtoi, şi edilul localităţii Runcu, Adrian Cîmpeanu. Acestora li se va adăuga şi Taraful Tradiţional din Bâlta. „După ce vom filma la casa memorială, vom merge şi la mormântul regretatei soliste pentru a-i duce flori. Sperăm ca filmul să ajungă şi la televiziunile naţionale pentru a putea prezenta pe deplin locurile unde a trăit faimoasa Maria Apostol”, a completat Constanţa Pobirci.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here