ANAF nu mai pune popriri și sechestre. Fără controale!

1451

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat o serie de măsuri care vor fi luate pentru sprijinirea mediului de afaceri, printre care suspendarea sau neînceperea executării silite a creanţelor bugetare, rambursarea TVA, suspendarea acţiunilor de control fiscal, suspendarea acţiunilor antifraudă şi a activităţilor specifice din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria.
Totodată, se amână termenul de depunere a declaraţiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020.
Măsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată stare de urgenţă, cât şi pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări.
Ministrul Cîțu a anunțat cele mai importante măsuri luate de ANAF. „Suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanţelor bugetare. În acest sens, nu se mai emit somaţii, popriri asupra disponibilităţilor bănești şi a veniturilor urmăribile şi nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepţie fac sumele provenite din hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie penală. Rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluţionate şi pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi; implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluţionarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020; suspendarea acţiunilor de control fiscal (a inspecţiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepţia verificărilor ce pot fi efectuate de la distanţă, precum şi a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens; suspendarea acţiunilor antifraudă privind Filtru II şi a activităţilor specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria şi Bulgaria”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here