Amenzi de zeci de mii de lei, la furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice

658

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a aplicat amenzi usturătoare, la controalele efectuate pe parcursul lunii octombrie. Nouă farmacii au fost prinse pe picior greşi, fiind sancţionate cu reţinerea a 10 procente din valoarea contractelor pe care le au cu CJAS. Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu (SJU) au fost depistate mici nereguli, unităţii sanitare imputându-i-se suma de 77.000 lei.

Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a efectuat mai multe controale în luna octombrie. La unităţile farmaceutice inspectorilor CJAS li s-au alăturat şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.  Nouă farmacii au fost sancţionate, CJAS având de recuperat 5.900 de lei. „Împreună cu Direcţia de Sănătate Publică am desfăşurat controale mai ample la furnizorii de servicii farmaceutice pentru a verifica dacă au medicamente la preţul de referinţă cel mai mic pentru substanţa activă pentru care au medicamente în farmacii. Au fost sancţionaşi 9 furnizori cu suma de 5.900 lei, însemnând 10% din valoarea contractului pe luna octombrie”, a menţionat Daniel Şurlea, preşedintele interimar al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

77.000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean
În luna octombrie, reprezentanţii CJAS Gorj au fost în control şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Mici nereguli au fost depistate şi aici, unitatea alegându-se cu o sancţiune în valoare de 77.000 lei. „La Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a imputat suma de 77.000 lei. Aici s-au verificat spitalizarea continuă, Ambulatoriul de specialitate clinic şi Ambulatoriul de specialitate de recuperare – reabilitare a sănătăţii”, a confirmat preşedintele interimar al  Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Corpul de control al CASJ Gorj continuă seria verificărilor la furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice aflaţi în relaţie contractuală cu Casa.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here