Adăpost pentru 11 persoane, la Casa Iris Târgu-Jiu

2486

Centrul Social de urgenţă Casa Iris din Târgu-Jiu se dovedeşte a fi o locuinţă temporară foarte solicitată pentru persoanele care nu au un adăpost. Autorităţile locale sunt pregătite ca numărul asistaţilor care apelează la Centrul Social de urgenţă Casa Iris din Târgu- Jiu să crească în perioada următoare, sezonul rece fiind departe de a fi încheiat.
Deşi momentan numărul celor cazaţi la Casa Iris nu este unul peste capacitatea spaţiului, municipalitatea este pregătită să facă faţă unui număr mai mare. ,,În prezent, Casa Iris găzduieşte 11 persoane, două sunt femei și nouă sunt bărbați. Putem spune că nu funcţionează la capacitate maximă, existând şi locuri libere”, a declarat Alina Toader, directorul executiv al DPPS Târgu-Jiu.
Casa Iris dispune de 32 de locuri, fiind un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu, inaugurat în anul 2009. În acest spaţiu, cei care sunt găzduiţi beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete, precum şi o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Bună seara Vreau și eu un număr de telefon să să întreb și eu niște informații cum putem să luăm legătura aveți un număr de telefon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here