Activităţi inedite pentru elevi, în cadrul Şcolii de vară Novaci

1162

Casa de Cultură Novaci va fi, începând cu data de 1 iulie 2019, gazda celei de-a doua ediții a Școlii de vară, organizată în regim de voluntariat în interesul comunității locale, pentru elevii din Novaci și din comunele vecine, care doresc să își petreacă vacanța de vară alături de alți copii de vârsta lor. În cadrul şcolii vor avea loc activităţi de: dans popular, dans modern, pictură și grafică, muzică folk, teatru, limbi străine pentru cei mici, club de lectură, pictură pe față, jurnalism, cusături populare, design vestimentar, sculptură, artă fotografică, cercetare, fotbal pentru cei talentați prin ajutor, consiliere în carieră, colaj etc.
,,Acest proiect educațional, dedicat copiilor și tinerilor din orașul Novaci, veniți la bunici, celor de la casele de tip familial de pe raza orașului sau din comunele vecine, se va desfășura în perioada 1 iulie – 31 august 2019, voluntari fiind cadre didactice, medici, meşteri populari, tineri dansatori cu experiență, jurnaliști, specialiști IT, studenți, elevi etc. Așteptăm cât mai mulți voluntari.
Îi așteptăm pe toți aceia care consideră că au ceva de oferit altora, din experiența personală…Deschiderea Școlii de vară – Novaci 2019 va avea loc, luni, 1 iulie 2019, ora 10.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură. Participarea în calitate de voluntar se face pe bază de cerere adresată conducerii Casei de Cultură Novaci. La cursanți limita de vârstă este de 5 ani. Părinții care doresc să îşi înscrie copiii vor completa o cerere-tip și vor semna un acord prin care își exprimă acceptul privind participarea copilului la un anumit curs și condițiile impuse de voluntari referitoare la prevenirea accidentelor și protecția muncii. Se va lucra pe grupe în funcţie de solicitări”, anunţă reprezentanţii CJCPCT Gorj.

Cursurile Școlii de vară, gratuite
Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Novaci și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Toate acțiunile se vor desfășura la Casa de Cultură din orașul Novaci. În fiecare zi se vor face câte 2-3 cursuri.
Anul trecut au fost și 400 de elevi la cursurile Școlii de vară pe săptămână, doar la dans popular participând 160 de voluntari. Elena Basarabă, directorul Casei de Cultură, spune că: ,,pictura se bucură de mult succes și anul acesta, limbile străine pentru cei mici și chitara sunt foarte solicitate de elevi. Ne dorim anul acesta să promovăm meșteșugurile populare în forță, cusături și sculptură. Suntem în tratative cu rudarii să facem o secție de voluntariat pe coșuri și mături“.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here