Acţiunile de sprijinire a persoanelor afectate de inundaţii continuă în Arhiepiscopia Craiovei

588

În Arhiepiscopia Craiovei continuă acţiunile umanitare de sprijinire a persoanelor afectate de inundaţiile din această vară care au afectat îndeosebi localităţi din judeţul Gorj.

După ce săptămâna trecută au fost distribuite peste 350 de pachete cu alimente şi produse igienico-sanitare în două dintre localităţi, respectiv Albeni şi Novaci, miercuri, 3 septembrie, un alt transport cu ajutoare a ajuns în localităţile Pociovaliştea, Valea Galbenului şi Polovragi. Aici au fost distribuite circa 400 de pachete cu alimente neperisabile şi produse de strictă necesitate, cu sprijinul jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, care au asigurat nu numai transportul ajutoarelor umanitare, dar şi distribuirea acestora către populaţie. Ca şi celelalte acţiuni umanitare, şi aceasta s-a derulat sub coordonarea consilierului social al Arhiepiscopiei Craiovei, părintele Adrian Stănulică.

Foto 2„Desfăşurăm încă o acţiune umanitară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu şi încercăm să aducem puţină bucurie acestor oameni greu încercaţi de revărsările de ape din această vară. Dorim în primul rând ca ei să ştie că nu sunt singuri, că Biserica este alături de ei, că semenii lor din toată ţara au dăruit din puţinul lor câte ceva pentru a-i ajuta să treacă peste aceste necazuri. Noi mulţumim tuturor preoţilor şi credincioşilor care au făcut donaţii în cadrul acestei campanii umanitare derulate de Patriarhia Română şi televiziunea naţională şi, nu în ultimul rând, mulţumim jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” pentru implicarea deosebită în transportul şi distribuirea în bune condiţii a ajutoarelor”, ne-a spus părintele Adrian Stănulică. La sfârşitul lunii iulie au fost afectate de inundaţii sute de localităţi din 11 judeţe: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Prahova şi Timiş.

Foto 3În aceste condiţii, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhia Română a iniţiat, în parteneriat cu TVR, campania umanitară „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”, în cadrul căreia au fost strânse şi distribuite tone întregi de alimente neperisabile, îmbrăcăminte, produse igienico-sanitare şi alte produse de strictă necesitate.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here