Debite de 60.000 de lei pentru beneficiarii de ajutor social

540

Inspectorii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj au desfăşurat o campanie pentru identificarea beneficiarilor de ajutor social din judeţul nostru care, în urma suprapunerii bazei de date cu CNP-urile, au fost identificaţi cu venituri nedeclarate din pensii şi salarii.

Campania de control a avut ca obiectiv verificarea concordanţei veniturilor declarate cu cele obţinute prin încrucişarea bazelor de date şi s-a desfăşurat în primăvara acestui an, rezultatele fiind făcute publice în urmă cu câteva zile. Grupul ţintă de control au fost titularii aflaţi în plată în perioada octombrie 2013 – ianuarie 2015. “Controlul a debutat cu verificarea suspiciunilor în baza de date a instituţiei noastre şi în dosarele administrative ale titularilor, identificarea datelor de contact ale angajatorilor, întocmirea şi transmiterea adreselor către aceştia în vederea clarificării, cât mai urgente, a informaţiilor privind veniturile obţinute anterior acordării dreptului sau veniturile obţinute în perioada acordării dreptului şi solicitarea stagiilor de cotizare de la Casa Judeţeană de Pensii Gorj. Ca urmare a răspunsului primit de la o parte din unităţile angajatoare cu privire la veniturile obţinute de beneficiari şi a stagiilor de cotizare solicitate de la CJP Gorj, inspectorii sociali au verificat toate suspiciunile transmise în vederea verificării, şi în cazul confirmării acestora au dispus măsura recuperării prejudiciului, înaintând compartimentului responsabil referate cu propunerea de emitere a deciziilor de recuperare”, a declarat Viorica Roşianu, directorul executiv al AJPIS Gorj.
Numărul de dosare verificate de către inspectorii sociali a fost de 204, cele găsite cu nereguli datorită identificării veniturilor după CNP-uri au fost de 188, numărul total de măsuri de remediere a deficienţelor constatate a fost de 188, iar deciziile de recuperare a debitelor emis au fost de 166, cuantumul debitelor fiind de 59.676 de lei. Ulterior încheierii campaniei de verificare, din fericire, inspectorii AJPIS Gorj au reuşit să recupereze din valoarea totală a debitelor suma de 58.843 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here