Roberta Crintea: “Sunt fericită că sunt fericită! Am reuşit ca om şi ca artist!”

2115

Un suflet nobil, un spirit mereu tânăr, o femeie care vibrează când simte iubirea semenilor, când constată că a reuşit să ajungă la inimile celor ce-o ascultă. Aşa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte, solista Roberta Crintea – cunoscută publicului drept “bănăţeanca de la Doina Gorjului”. În ajunul aniversării sale, Roberta Crintea ne-a acordat un interviu în care a răspuns cu sinceritate întrebărilor, deschizându-şi sufletul în faţa cititorilor şi publicului care o admiră. Cu această ocazie, artista a dezvăluit şi surpriza ce i-a fost pregătită cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere, care, de altfel înseamnă şi împlinirea unuia dintre visele sale.

Rep.: Pe 10 august prinzi în buchetul vieţii încă un trandafir. Dacă ar fi să faci un scurt bilanţ, în acest moment, care sunt cele mai mari realizări ale tale?
R.C.: Nu contează câţi ani ai, ci de câţi arăţi, de câţi te simţi. Vârsta nu mă sperie, dar nici nu-mi este foarte comodă, însă sunt bucuroasă că viaţa nu a trecut zadarnic pe lângă mine şi că am realizat câte ceva. De altfel, te asigur că nu mă opresc aici! (zâmbeşte)

Rep.: Eşti solist profesionist al Ansamblului Doina Gorjului, dar reprezinţi o altă zonă a ţării, fiind, practic, bănăţeanca Ansamblului. A fost greu să te remarci pe plaiuri olteneşti cu acest stil?
R.C.: Frumuseţea şi autenticitatea cântecului bănăţean au fost definitorii pentru mine. Competiţia m-a ajutat şi m-a mobilizat să mă descopăr mereu, mai plină de vise, de viaţă, mai dornică de succes. Ascensiunea mea se datorează muncii, dăruirii şi rigurozităţii mele, care consider că reprezintă chiar secretul reuşitei mele. Nu sunt exagerată, însă sunt destul de strictă. Măsor timpul din viaţa mea şi încerc să fiu cât mai organizată posibil.

Rep.: Ai o familie minunată cu care te mândreşti şi care este, de asemenea, mândră de tine. Cât de mult contează pentru tine sprijinul celor dragi?
R.C.: Familia mi-a oferit necondiţionat sprijin, dragoste şi o stabilitate demnă de invidiat. Am avut libertatea de a decide mereu ce sunt, cine vreau să fiu şi cum o să fiu. Când iau hotărâri nu prea permit nimănui să mi le schimbe. Trăiesc la intensitate maximă, râd cu poftă, plâng zgomotos de zici că se sfârşeşte lumea, sufăr, mă bucur, dar iubesc cu o putere inimaginabilă, până la sacrificiu.

Rep.: Cum îţi petreci timpul liber? Ai momente de singurătate?
R.C.: Visez îndrăzneţ, citesc, ascult muzică şi iubesc să petrec timp în camera mea, singură. Da, am momente de singurătate, chiar multe, însă singurătatea mi-a permis să mă descopăr ca om, mi-a adus satisfacţii, dar şi multe lacrimi. Nu îmi este frică de ea, dar sunt dăţi când mă îngenunchiază.

Rep.: Care ar fi regretul tău cel mai mare, dacă există?
R.C.: Of…da…sunt câteva regrete, însă am să vorbesc doar despre unul. Mi-aş mai fi dorit un copil – o fetiţă – însă am tot amânat acest moment, până a devenit unul care nu mai este cazul să îl împlinesc. Toate se fac la timpul lor.

Rep.: În cântecele tale găsim iubire, dor, sentimente izvorâte din trăiri intense. Care sunt cele mai frumoase trăiri şi amintiri din viaţa ta?
R.C.: La această întrebare pot răspunde până mâine. Dragostea, dacă o ai, îţi crează o capacitate de dăruire şi te împlineşte din toate punctele de vedere. De aici porneşte izvorul meu de inspiraţie. Am visat mereu să fiu iubită de oameni, să transmit bucurie pentru a se putea regăsi oricine în cântecul meu. Publicul îmi conferă fericire, adrenalină crescută, plăcere euforică, dar trebuie mereu şi mereu să te inventezi şi reinventezi ca să ai un public ce îţi oferă astfel de satisfacţii.

Rep.: Cum eşti ca om? Ce standarde ai?
R.C.: Am standarde simple. Cred în Dumnezeu. Merg la biserică atunci când simt şi păstrez un dialog frecvent cu Forţa Supremă. În timp, am devenit selectivă, de aceea, mă înconjor de oameni de calitate. Iubesc! Iubesc oamenii şi să iubeşti înseamnă să îţi pese. Grija şi devotamentul definesc iubirea. Vreau o viaţă curată, simplă, frumoasă şi care să îmi dea o linişte interioară. Am slăbiciuni ce mi-am dorit să nu le afişez. Ba mai mult, am vrut să le anihilez. Iar dacă există ceva ce nu pot corecta mă chinuiesc să ascund. Dar, o să spun atât cât trăiesc că fericirea mea provine de la oamenii pe care îi iubesc şi care mă înconjoară cu dragoste. Gândurile mele optimiste provin din experineţă, cândva fiind o pesimistă convinsă…

Roberta 6Rep.: Care sunt adevăratele bucurii ale tale?
R.C.: Adevăratele bucurii?! …sunt cele ale inimii! Cariera, dragostea şi copilul meu sunt un întreg. Fără una dintre acestea nu funcţionez corect. A fi mamă este gestul suprem de responsabilitate şi iubire. Sunt un om care dăruiesc mult din sufletul meu, însă am avut norocul de a primi înapoi dublu, triplu chiar.

Rep.: Ce surprize profesionale pregăteşti pentru fanii tăi?
R.C.: Am proiecte foarte frumoase, dar nu ştiu dacă prind contur anul acesta. Îmi doresc să aduc bucurie în sufletele iubitorilor de muzică, cu piese care transmit un mesaj cu un text la care poţi vibra şi care îţi dă emoţie.

Rep.: Abordez un subiect mai puţin sensibil: banii. Ce înseamnă banii pentru tine?
R.C.: Nu există viaţă frumoasă şi fericită fără siguranţă financiară. Să nu fim ipocriţi! Desigur că înseamnă ceva, pentru că imaginea se construieşte – vrem, nu vrem – cu bani. Imaginea de artist şi de om. Folosesc banii toţi fără niciun regret. Cumpăr foarte multe lucruri (râde)…îmi trebuie toate. Ca oricărei femei, îmi plac cele mărunte, dar şi cele mari. Iubesc maşinile, bijuteriile, parfumurile, genţile, pantofii, hainele etc. Toate îmi plac şi de toate am nevoie.

Rep.: Astăzi te văd o femeie puternică, de neînvins. Cum ai fost ca şi adolescentă?
R.C.: Oh, daaa! Am un spirit de lider extraordinar, am fost o mică vedetă a generaţiei mele, la şcoală. Nu am fost o rebelă, ci o adolescentă cuminte, cu teama de a nu-mi dezamăgi părinţii şi, mai ales, bunicii. Ei, bunicii mei, respirau prin mine, mă iubeau mai presus de Dumnezeu – dacă pot spune! Am suferit incredibil de mult atunci când s-au prăpădit. Mama a fost confidenta mea. Ea a ştiut de primul sărut, de prima îmbrăţişare şi, desigur, de prima dezamăgire.

Rep.: Ce crezi că n-ai învăţat până acum?
R.C.: Să nu mai ofer cu uşurinţă… N-am învăţat să las oamenii să lupte pentru mine, să nu le mai pun sufletul în palmă. Misterul atrage, dar eu uit mereu acest aspect.

Rep.: Cu paşi repezi ne apropiem de ziua ta. Cum eşti? Ce simţi? Cum îţi este sufletul?
R.C.: Sufletul?! Plin de dor! Sunt fericită că sunt fericită. Înţelegi? Am reuşit ca om şi ca artist, iar această reuşită provine din faptul că fac ceea ce îmi place. În cazul meu, cânt.
Râsul copilului meu mă face fericită. Delicateţea şi dragostea soţului meu mă ţine verticală, iar muzica dă aripi şi farmec zilelor mele.

Rep.: Ce îţi doreşti la ceas de sărbătoare?
R.C.: De ziua mea mi se împlineşte un vis. Un prieten drag mi-a făcut un dar care, cu certitudine, va constitui o amintire foarte valoroasă peste ani. Idolul meu, un artist pe care îl divinizez, va cânta pentru mine de ziua mea: Nicoleta Voica. O să am oameni dragi lângă mine şi familia. Ce poţi să îţi doreşti mai mult?!

Rep.: Faci un bilanţ al anilor tăi? Ai avut perioade care crezi că au fost bune sau altele care au rămas neînţelese?
R.C.: Mă întristez foarte tare când, din cauza patimilor omeneşti, mi se întunecă mintea, când ceva din afară mă copleşeşte, mă zăpăceşte sau mă înfurie. Evident, vine un moment când fac curăţenie în suflet, însă sufăr foarte tare când cineva, din vina mea sau nu, pleacă din viaţa mea. Cred că sunt foarte sensibilă în lumea în care trăiesc, deşi n-ar părea (râde).

Rep.: La final, transmite un gând cititorilor!
R.C.: Zâmbiţi mereu, chiar dacă ceilalţi nu vă vor crede fericiţi, vă vor crede puternici!
A consemnat Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Da imi place ffff mult ceea ce ai exprimat si se vede ca ati facut-o din tot sufletul, as putea zice ca sunteti cu adevarat banateanca si de ce nu si ardeleanca, de oare ce si eu sunt din Petrosani si noi cei din valea jiului sau mai bine zis din Judetul Hunedoara adoram muzica poulara, dar as vrea sa fac o mica comparatie,, eu personal ,cred si vb ffff sincer ca de cele mai multe ori sunteti mai buna de cat Andreea Voica si v-o supn fara lipsa de modestie, desi stiu ca sunteti o persoana modesta si niciodata nu veti recunoaste ceea ce am subliniat mai sus din mai multe considerente si va inte…Vezi mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here