Nou-născut, îndopat cu pastile de propria mamă

1061

Un bebeluş, adus pe lume în urmă cu două săptămâni în Maternitatea Târgu-Jiu, se află internat de şapte zile în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu, după ce copilului i s-au băgat pe gât pastile de paracetamol de către mama, bolnavă psihic. Fetiţa a primit îngrijiri medicale de urgenţă la Spitalul Motru ca, în urmă cu o săptămână, să ajungă pe mâna medicilor specialişti de la Târgu-Jiu. Doctorii au însănătoşit copilul, în timp ce mama acestuia a fost internată la Psihiatrie. În lipsa părinţilor, dar cu binecuvântarea rudelor, conducerea Secţiei de Pediatrie a botezat, de Sfântul Mihail şi Gavriil, fetiţa, chiar în incinta unităţii, tot doctorii făcând demersurile necesare pentru ca bebeluşului să i se întocmească un certificat de naştere. Copila va ajunge, în scurt timp, în Centrul Maternal din Târgu-Jiu, personalul de la Pediatrie fiind pus în imposibilitatea de a îngriji non-stop fetiţa care nu mai are probleme de sănătate.

Caz fără precedent la Pediatria Târgu-Jiu, unde se află de o săptămână o fetiţă în vârstă de aproximativ 15 zile, adusă pe lume, fără probleme, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Problemă a devenit însă, după naştere, chiar mama nou-născutului, cunoscută cu afecţiuni psihice, femeia în vârstă de 42 de ani cerând însă să îşi ducă copilul sănătos acasă, într-o comună situată lângă Motru. Pentru că tatăl nu s-ar fi arătat interesat de soarta copilului său, mama şi bunica maternă, în vârstă de 81 de ani, au trebuit să se ocupe de copilul hrănit cu lapte artificial, din cauza bolii celei care i-a dat viaţă. Mama suferind de schizofrenie nu a putut însă să-şi îngrijească, din cauza bolii, copilul şi, din acelaşi motiv, i-a pus în pericol viaţa.
Considerând că fiica sa nu se hrăneşte suficient, o dată ajunsă acasă mama i-a dat nou-născutului două pastile, una fiind de Paracetamol. Pastilele au afectat bebeluşul, dus de urgenţă la Spitalul Motru. Cum de gardă nu se afla un medic pediatru, copilul a fost transportat, lunea trecută, la SJU Târgu-Jiu, şi internat la Pediatrie, medicii reuşind să-l stabilizeze. Copilului i s-au făcut perfuzii, iar la scurt timp şi-a revenit.

Îngrijită de personalul din Pediatrie şi de un asistent maternal
Bebeluşul a intrat în grija medicilor şi asistentelor de la Pediatrie care, în ciuda unui număr ridicat de pacienţi, au trebuit să se ocupe şi de micuţa Alexandra. Au anunţat cazul la Protecţia Copilului Gorj iar conducerea instituţiei a trimis în secţie un asistent maternal. Salariata în cauză s-a ocupat de copil, în paralel cu medicii şi asistentele care au hrănit şi schimbat copilul. Bebeluşului i s-a făcut aici şi un certificat de naştere, fără de care serviciile medicale prestate fetiţei trebuiau suportate de spital.
Sâmbătă, dr. Elena Popescu, şefa Secţiei de Pediatrie a luat decizia de a creştina fetiţa, motiv pentru care în secţie a fost adus preotul spitalului. Şi astfel într-o zi sfântă, de Sf. Mihail şi Gavriil, cu acordul familiei, micuţa Alexandra Patricia a fost botezată, naşă fiindu-i chiar dr. Popescu, care, din caritate, s-a îngrijit de toate cele necesare copilului.

rezerva_pediatrieAlexandra trebuie dusă la Centrul Maternal!
Starea bună de sănătate a celei mici impune însă ca astăzi micuţa Alexandra, aflată încă într-o rezervă de la Pediatrie, să părăsească unitatea medicală. Bebeluşul nu se poate însă întoarce în sânul familiei, asta şi pentru că nimeni nu poate avea grijă de ea. Bunica maternă are o vârstă înaintată, mama este la Psihiatrie iar tatăl nu dă semne că ar vrea să aibă grijă de fiica sa. În ce priveşte restul rudelor, un unchi din partea mamei, care a intervenit după incident, cercetător ştiinţific la Piteşti, ar fi anunţat că este în imposibilitatea de a se ocupa de nepoţică. Alexandra trebuie dusă, în atare condiţii, la Centrul Maternal Târgu-Jiu până când familia va decide ce se va întâmpla cu cea mică. Centrul Maternal Târgu-Jiu are condiţii pentru îngrijirea minorei, trebuie însă ca astăzi conducerea instituţiei să-şi dea acordul dacă primeşte sau nu fetiţa.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here