Cadavrul celui mai bătrân pescar din Gorj, găsit în Jiu

483

 

Descoperire macabră în râul Jiu. Cadavrul unui bătrân, în vârstă de 95 de ani, a fost scos ieri după-amiază din apele râului, în dreptul Insuliţei de pe Jiu. Ulterior, bătrânul a fost identificat ca fiind Sevastian Rasoveanu, unul dintre cei mai cunoscuţi pescari din Gorj.

Trupul neînsufleţit al bătrânului a fost observat plutind pe apă de un alt pescar, care îl şi cunoştea. Acesta a cerut ajutorul unui trecător şi a reuşit să tragă cadavrul pe marginea râului, după care a sunat la 112. „Veneam să dau la peşte, după muncă. Îl văzui în apă, fluierai la băieţii ăia de acolo şi sunai la 112. Ştiu că el de obicei pescuia pe partea cadavru (2)de sus, pe la Turcineşti. Bănuiesc că pe acolo e apa mai adâncă, curentul mai puternic şi… Era la pescuit singur. Probabil a alunecat”, povesteşte Ion Vulpoi, pescarul care l-a găsit. „Dânsul de acolo de pe mal, cu şapcă, a zis să-l ajut la ceva. Nu am ştiut la ce. Credeam că are un peşte mare sau eu ştiu ce. Când acolo…dânsul (n.r. victima) venea de pe apă; l-a luat cu nacela de pescuit şi l-am pus pe margine”, povesteşte şi trecătorul care l-a ajutat pe pescar să cadavru (3)scoată cadavrul din apă. La faţa locului s-au deplasat pompierii, dar şi o ambulanţă. Din păcate, medicii nu au avut ce să facă pentru bătrân. „Este un bătrân pescar, găsit de nişte trecători. L-au găsit plutind cu faţa în jos şi l-au apropiat de mal. Probabil este mort de mai multe ore. Nu prezenta semne vitale. Am găsit asupra lui acte de identitate. Se cunoaşte că este pescar şi veteran de război. La prima vedere, nu se observă urme de agresiune”, a declarat medicul Claudiu Constantinescu.

Pescar de-o viaţă
Sevastian Rasoveanu era veteran de război şi totodată unul dintre cei mai cunoscuţi pescari de pe Jiu. Într-un interviu apărut în urmă cu câţiva ani într-o publicaţie locală, nea Sebastiţă, cum îi spuneau cunoscuţii, aceastea povestea că a prins „microbul” pescuitului de când avea 6 ani. De-a lungul anilor a devenit unul dintre cei mai buni pescari din Gorj, putând fi văzut în fiecare dimineaţă pe malul Jiului, aşteptând cu răbdare ca peştele să tragă. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul bătrânului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here