Ambasadorul Norvegiei, în misiune la Gorj

648

Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg, a venit, ieri, în vizită de lucru în judeţul Gorj. Diplomatul a purtat discuţii cu autorităţile judeţene în ceea ce priveşte situaţia economică şi investiţiile din zona noastră.

Şeful judeţului Gorj, Ion Călinoiu a primit ieri vizita ambasadorului Regatului Norvegiei în România. Acesta a fost interesat să cunoască problemele cu care ne confruntăm şi totodată cum stă, cu investiţiile. Una dintre problemele dezbătute în cadrul vizitei a fost aceea a comunităţilor de romi. “Am discutat probleme legate de economia judeţului Gorj, evoluţia acesteia, dar şi despre promovarea turismului în judeţ. În legătură cu problemele legate de incluziunea grupurilor vulnerabile indiferent de etnie, prin proiectele pe care le-am realizat la nivelul judeţului Gorj am reuşit să avem o serie de proiecte sociale care au condus la realizarea de şcoli pentru comunitatea romă, dar şi de dispensare în zonele vulnerabile cu populaţie săracă. Am realizat investiţii şi în cartierele de romi, apă, canalizare, vorbim şi despre localităţi care au beneficiat de proiecte pentru incluziunea socială a comunităţilor respectiv din zone precum Baia de Fier, Ţânţăreni, Polovragi”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Sprijină comunităţile de etnie romă
Ambasadorul Norvegiei a fost prezent în judeţ, datorită derulării unui proiect ce are ca scop reducerea disparităţilor economice şi sociale, inclusiv pentru comunităţile rome. “Norvegia are un amplu program prin care colaborează cu România în vederea reducerii disparităţilor economice şi sociale, iar acest program se adresează inclusiv comunităţii rome. Obiectivul principal al programelor financiare norvegiene este reducerea disparităţilor economice şi sociale în România. În acest sens, îmbunătăţirea situaţiei romilor este foarte importantă şi este abordată prin mai multe programe, inclusiv programul de cultură, energie, cercetare sau programe efectiv de incluziune socială. Ambasada nu administrează fonduri, acestea sunt operate de Ministerul Fondurilor Europene care este coordonator al programelor şi de ministerele de linie, dar ştim că există interes inclusiv din partea ONG-urilor locale, inclusiv din Târgu-Jiu, care colaborează cu ONG-uri din Norvegia. Desigur aceste proiecte sunt în evaluare acum, deci e posibil să fie selectate spre finanţare”, a spus Tove Bruvik Westberg.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here