Fotbaliștii din Meteor, cei mai buni din campionatul lui Cioabă

426

Mare meci mare a fost sâmbătă seara la Bălești, dar și o paranghelie și mai mare după disputarea partidei de fotbal dintre jucătorii lui Inter Meteor și cei din Sibiu, susținuți chiar de autointitulatul rege Daniel Cioabă. Venit la Târgu Jiu în calitate de președinte al Federației de Fotbal a Romilor din România, mai marele etniei a fost primit pe stadionul din Bălești cu carafe de vin și lăutari la fel ca la o nuntă, cele două echipe părând că nici nu ar fi adversare. În realitate, miza meciului de sâmbătă seara a fost cât se poate de mare pentru că de scorul final depindea clasamentul campionatului format din opt echipe de romi.

Meciul a fost unul aprig disputat, dar tranșat de gazde cu scorul de 4-1, la pauză fiind 1-0, scor la care suporterii celor din Meteor mai cereau câteva goluri pentru a-l face pe regele Cioabă negru de supărare. Dorința le-a fost ascultată și la reluarea reprizei a doua gazdele au mai marcat două goluri, după care oaspeții au înscris și ei golul de DSCN0135onoare. A venit însă repede și al patrulea gol al celor de la Meteor și era evident că partida nu mai poate fi pierdută, în urma acestei victorii jucătorii din Târgu Jiu urcând pe locul 1 în clasamentul FFRR conduse de Cioabă. Până acum cei de la Inter Meteor erau pe locul doi, loc pe care au coborât cei de la Sibiu în urma acestei înfrângeri, șansele ca gorjenii să mai piardă titlul fiind minime.
Federația de Fotbal a lui Cioabă a luat ființă în primăvară, iar la toamnă, pe 8 septembrie, la Costești, în Vâlcea, e pusă la bătaie o cupă din aur, în valoare de 10.000 de euro, Daniel Cioabă spunând că, la cum stau lucrurile acum în clasament, partida respectivă va fi disputată tot de echipele care s-au confruntat sâmbătă seara pe terenul din Bălești. “Eu sunt de la Sibiu, dar nu țin cu niciuna dintre echipe. Au câștigat cei mai buni și ei sunt pe primul loc. DSCN0144Bravo lor, au fost mai buni. Pe 8 septembrie organizăm la Costești, în Vâlcea, finala campionatului nostru, punem la bătaie și o cupă din aur, în valoare de circa 10.000 de euro, pe care, de asemenea, o vor câștiga cei mai buni. Nu se supără nimeni din cauza acestui scor pentru că noi suntem rude și am organizat acest campionat de fotbal tocmai pentru a ne mai întâlni și noi cu rudele din țară. Avem o ocazie în plus de a ne revedea”, a declarat Cioabă.
Vorbele sale au fost confirmate de realitatea de la finalul partidei, când, în ciuda victoriei categorice a celor din Meteor, ambele echipe s-au așezat la aceeași masă cu regele și au petrecut până după miezul nopții. Gazdele au gătit peste 1500 de sarmale, au făcut un berbec la ceaun, dar nu au uitat și de fasolea cu cârnați și costiță care îi place regelui. Totul a fost stropit din belșug cu vin și muzică țigănească, spre uimirea localnicilor din Bălești, ieșiți pe la porți să vadă și meciul de fotbal, dar și ce se întâmplă după terminarea acestuia.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here