Antonescu a ales candidatul pe Colegiul 2 de Senat, liberalii gorjeni încă îl caută

405

Liberalii gorjeni s-au întrunit joi la Târgu-Cărbuneşti pentru a stabili, declarau în aceaşi zi liderii organizaţiei, aşa-zisul candidat al filialei pentru Colegiul 2 de Senat. Cu o zi înainte ca aleşii PNL din Colegiul 2 de Senat să fie chemaţi însă să facă figuraţie într-un simulacru de întâlnire, realizat cu scopul de a le crea participanţilor impresia că au un cuvânt de spus la acest capitol, preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţa la Bucureşti că-l susţine pe Claudiu Săftoiu pentru funcţia de senator pe Colegiul 2 din Gorj, scaunul fiind eliberat de social-democratul Toni Greblă. Despre acest lucru liderii PNL Gorj nu au spus nimic, anunţând ieri, anticipat, că nici la Cărbuneşti nu se va stabili, de fapt, candidatul, ci doar se vor “dezbate variantele” pentru alegerile parlamentare parţiale din judeţ.

Joi după-amiază, conducerea PNL Gorj s-a întâlnit la Cărbuneşti cu aleşii partidului din Colegiul 2 de Senat. Evident că nu s-a stabilit aici numele mult aşteptat al candidatului la Senat, asta şi pentru că primarii, viceprimarii şi consilierii locali din zonă nu au puterea să facă asta, atâta timp cât cărţile sunt deja făcute la Bucureşti. Mai precis, cărţile sunt făcute de Crin Antonescu care a decis deja ca PNL-ul să-l susţină aici pe Cludiu Săftoiu, evident la propunerea lui Dian Popescu care deja a testat “rezistenţa” liberalilor gorjeni la auzul numelui “Săftoiu”. L-a pomenit astfel candidat pe Săftoiu, la Delegaţia Permanentă a PNL Gorj de la Hotel Sara, dar ştia deja că numele nu-i va bucura pe subalternii politici. I-a lăsat însă să creadă pe aceştia că pot decide cine va fi candidatul, asta în timp ce la nivel central Săftoiu îşi achita deja preţul candidaturii la Senat pe Colegiul 2 din Gorj.

Limba lui Antonescu este lungă când e vorba de Săftoiu
Şi astfel, în timp ce la Gorj, Dian Popescu şi camarila sa păstrează aparenţele unei democraţii inexistente, dovedită la capitolul candidat la Senat, la Bucureşti, Crin Antonescu, o dădea cu bâta-n baltă. Mai precis, spunea, pe faţă jurnaliştilor, într-o conferinţă de presă, că-l susţine pe Claudiu Săftoiu pentru locul vacant de senator de Gorj.
Astfel, miercuri, Antonescu, citat de Agerpres, declara că nu s-a gândit la o politică de alianţe în ceea ce priveşte alegerile parţiale şi că din punctul său de vedere eventualele candidaturi ale lui Claudiu Săftoiu şi fiului primarului din Otopeni la acest scrutin pot fi validate de conducerea liberalilor.
Mai mult, întrebat dacă la Gorj îl susţine pe Claudiu Săftoiu şi la Ilfov pe fiul primarului din Otopeni pentru aceste alegeri, Antonescu a răspuns afirmativ, arătând însă că decizia “ar aparţine” şi forurilor de conducere ale PNL.
“Decizia în ambele cazuri este la nivelul selecţiei, decizia este a conducerii organizaţiei judeţene respective, Biroul Permanent Naţional validând aceste candidaturi. Dacă acestea vor fi propunerile organizaţiilor judeţene respective, punctul meu de vedere ca preşedinte, dar decizia este a Biroului, este că ele sunt candidaturi care pot fi validate”, a spus liderul PNL.
Pare însă greu de crezut că după ce şeful PNL, Crin Antonescu, îşi declara public, într-o conferinţă de presă, susţinerea pentru Săftoiu, la nivel de Gorj, PNL-ul lui Dian Popescu, preşedintele trimis în judecată pentru corupţie, poate da înapoi de la decizia luată deja la vârful partidului.
Şi totuşi…

Întâlnire de dragul întâlnirii la Cărbuneşti
Pentru a demonstra însă că PNL Gorj este transparent şi că deciziile nu se iau numai la vârful organizaţiei sau partidului, Dian Popescu şi apropiaţii săi din filiala judeţeană au stabilit o întâlnire joi la Cărbuneşti. Întâlnirea avea ca scop stabilirea unor variante de candidaţi la Senat pe Colegiul 2, iar aşa-zişii decidenţii au fost singurii chemaţi aici. Mai precis, au fost chemaţi primarii şi viceprimarii localităţilor de pe Colegiul 2 de Senat, care au fost întrebaţi în legătură cu variantele de candidaţi, asta în timp ce liderii ştiau deja că Săftoiu este dorit de Crin Antonescu.
Teatru au jucat astfel liderii PNL Gorj, la Cărbuneşti, în faţa aleşilor partidului care, s-a dovedit încă o dată, că nu au niciun cuvânt de spus în teritoriu, atâta timp cât cărţile se fac la Bucureşti.

Elwis Săftoiu, paraşutat de la TVR înapoi în Gorj
Săftoiu Elwis, adus de Dian Popescu la PNL Gorj, unde acelaşi Dian îi dă funcţia de vicepreşedinte, nu a făcut nimic pentru primarii, viceprimarii sau aleşii organizaţiei judeţene, ce să mai vorbim despre cei din Colegiul 2. Cu toate acestea, fostul director al TVR, numit în fosta funcţie politic şi nu pe bază de concurs, a revenit înapoi în Gorj dornic de o nouă relansare politică. Participă şi la Delegaţia Permanentă a PNL Gorj, semn că i s-a ridicat suspendarea din funcţie şi îl escortează iar pe Dian peste tot conştient că depinde şi de decizia preşedintelui organizaţiei şi de susţinerea acestuia la scrutinul din mai. Şansele lui Săftoiu la Senat, dacă se bazează doar pe sprijinul şefului organizaţiei, sunt însă reduse, asta şi pentru că aleşii PNL Gorj nu mai răspund comenzii politice a lui Dian Popescu, supăraţi că senatorul nu i-a mai băgat în seamă din iarna lui 2012.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here