Apartament scos la licitaţie! – Afaceristul Sponoche de la SJU, executat silit de BCR pentru un debit de aproape un miliard de lei

628

Marius Ion Sponoche, afaceristul din Cernavodă, care speră ca astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, să-i de-a “verde” pentru a ocupa locul destituitei Nicoleta Manu în fruntea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a dat chix nu numai în managementul desfăşurat un an la spitalul din localitatea sa de baştină, ci şi în afaceri. Datornic peste un miliard de lei vechi la BCR, Sponoche a ajuns să fie executat silit de bancă, apartamentul aflat pe numele firmei sale, SC Electrodesign Pro Partener SRL din Costanţa fiind scos la vânzare, în luna noiembrie a anului trecut. Sponoche a încercat în 2013 să stopeze executarea apelând la instanţa de judecată. În noiembrie, Judecătoria Medgidia îi respinge cererea lui Sponoche ca nefondată.

descMarius Ion Sponoche, cel care minte presa locală din Gorj că a fost schimbat politic din fruntea Spitalului Cernavodă şi nu pentru management defectuos, a dat ţeapă BCR de peste un miliard de lei vechi. Asta în 2012, tocmai când a rămas fără loc de muncă la Spitalul Cernavodă. Mai precis, afaceristul Sponoche a devenit insolvabil, nemaiputând să-şi mai achite ratele la bancă la firma sa SC Electrodesign Pro Partener SRL din Constanţa. Afacerile s-au dus în cap de altfel de câţiva ani, firma cu doi angajaţi ai lui Sponoche suspendându-şi activitatea în vara lui 2011. Destituitul Sponoche nu a reuşit să-şi revigoreze afacerile şi nici să-şi plătească datoriile la banca de la care luase un împrumut pentru care a girat cu apartamentul său din Constanţa, totodată sediu al societăţii. Banca îl somează să plătească şi îi pune penalităţi debitului. Sponoche se împotriveşte executării ajuse pe rolul Judecătoriei Medgidia, anul trecut, dar pierde cu succes procesul în noiembrie, fapt care permite BCR să-i scoată apartamentul la licitaţie, imobilul fiind evaluat la suma de 123.223 lei. Bunul se scoate la mezat imediat cu un preţ cu 25% mai mic decât evaluarea sa din documente. Mai precis, apartamentul cu trei camere şi o suprafaţă de 62,70 mp se prezintă la vânzare de către BCR cu suma de 92.417 lei. Reducerea de preţ se datorează faptului că la prima licitaţie apartamentul nu are cumpărători.

Sponoche vrea să-şi scoată pârleala la Târgu-Jiu
Ţinut pe bară de Tetraedru după pata care i se pune la Spitalul Cernavodă şi dat şi în judecată de BCR pentru că nu şi-a mai achitat din 2012 creditul făcut la unitatea bancară, Sponoche aşteaptă o minune “financiară”. Ea vine chiar săptămâna trecută când şeful său de la Tetraedru stabileşte să-i mai ofere o şansă angajatului ţinut în stand-by care demonstrează că are serioase probleme finaciare.
Sponoche este chemat la raport la Ilfov şi este mandatat să vină la Spitalul Târgu-Jiu să salveze situaţia lăsată încurcată de Nicoleta Manu. Constănţeanul se îmbracă la patru ace, îşi ia servieta şi pe consilierul lui Manu, şi purcede spre ceea ce speră acesta să devină noul său loc de muncă şi mult aşteptata sa vacă de muls. Mai precis, Sponoche speră să fie acceptat de Ion Călinoiu ca să poată şi el să-şi astupe găurile tot mai adânci din propriile buzunare. Poate cu banii de la CJ Gorj şi cu cei obţinuţi dintr-o sperată privatizare a laboratorului SJU, Sponoche îşi poate achita datoria de un miliard la BCR şi îşi poate salva apartamentul.

desc2Azi, ziua decisivă
În cursul acestei zile, Marius Sponoche se va prezenta în faţa lui Ion Călinoiu cu proiectul său de management. Deja însă Călinoiu a declarat că nu va accepta un manager pătat la SJU, Consiliul Judeţean fiind la un pas de a rezilia contractul cu Tetraedru Medical Consulting.
Acesta a şi blamat faptul că Sponoche, încă nenumit, s-a plimbat prin secţii îmbrăcat în halat într-o aşa-zisă inspecţie, dar şi că a chemat la raport pe doi dintre directorii spitalului. Călinoiu consideră că Sponache este doar o propunere a Tetraedru şi nu are mandat de manager la SJU Târgu-Jiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here