Condescu, liber după audierile de la Poliţie

376

Mult aşteptatele audieri la care era aşteptat liderul sindical Marin Condescu pentru a da explicaţii în legătură cu un contract de cesiune de 1,6 milioane lei au avut loc ieri la IPJ Gorj, la finalul acestora preşedintele de la Pandurii putând să plece liniştit la Ploieşti pentru a urmări meciul de aseară al echipei de fotbal. Audierile au durat două ore şi dacă duminică sindicalistul şef spunea că ştie despre discuţiile privind o posibilă reţinere a sa pentru 24 de ore, ieri acesta a spus că nu există motive pentru a se recurge la o astfel de măsură, el dând din nou asigurări că la Pandurii toate contractele sunt legale.

Marin Condescu este preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie şi al echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, ultima calitate fiind şi cea care l-a adus ieri în faţa poliţiştilor. El a ajuns la sediul IPJ Gorj în jurul orei 9.00, fiind audiat de poliţişti, timp de aproximativ două ore. Avocatul lui Condescu a declarat, la ieşirea din sediul Poliţiei Gorj, că nu s-a început urmărirea penală împotriva clientului său, lucru pe care l-a întărit ulterior şi liderul sindical. Acesta a fost audiat în dosarul în care doi foşti directori ai fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia sunt urmăriţi penal, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Preşedintele de la Pandurii a fost chemat la audieri vineri, însă le-a comunicat poliţiştilor că nu poate fi prezent, întrucât se află la Cluj-Napoca, pentru a parafa actele în baza cărora echipa pe care o conduce va juca cu Hapoel Tel Aviv pe Cluj Arena, meciul tur din preliminariile Europa League.

Fără prejudiciu
Contractul din acest dosar vizează o cesiune de creanţe pe care fosta SNLO a încheiat-o în anul 2011 cu firma Edenred România SRL, furnizoare de tichete de masă pentru mineri, în contract implicându-se şi Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, condus de liderul sindical al minerilor, Marin Condescu. Contractul a avut o valoare de 1,6 milioane lei şi, conform unei declaraţii dintr-o conferinţă de presă, din luna iunie, a managerului privat al CEO, Laurenţiu Ciurel, firma distribuitoare de tichete trebuia să îşi primească banii de la Pandurii, conform înţelegerii avute cu SNLO, unitatea minieră virând sumele prin intermediul clubului de fotbal. Ciurel menţiona la acel moment că a cerut o anchetă după ce reprezentanţii Edenred România SRL l-au notificat cu privire la faptul că nu şi-au recuperat sumele datorate de SNLO din anul 2011, el spunând că nu ştie de unde provine datoria respectivă.
Ulterior, într-o altă conferinţă de presă, şi liderul sindical Marin Condescu a declarat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al echipei Pandurii Târgu Jiu, că suma a fost un împrumut temporar luat de la SNLO cu acceptul furnizorului de tichete. Condescu a precizat că, la vremea respectivă, pe fondul crizei economice, SNLO nu avea nici bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat şi nu putea face plăţi către echipă, motiv pentru care a fost găsită forma respectivă de împrumut, împrumut care a fost stins recent prin plata ultimei rate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here