Verdict cu suspendare într-un dosar DNA

390

Trimiterea în judecată la sfârşitul anului trecut a doi comisari ai Gărzii Financiare Gorj, alături de patru oameni de afaceri din Târgu-Jiu, într-un dosar instrumentat de procurorii locali ai DNA, s-a făcut fără mare tam-tam şi tot la fel s-a desfăşurat şi procesul acestora la Judecătorie, magistraţii dând acum un verdict care cu siguranţă nu-i mulţumeşte pe anchetatori.

Abuz în serviciu în formă calificată a fost acuzaţia adusă lui Ioan Anghel şi George Radu Stoian, foşti comisari la Garda Financiară, trimişi în judecată alături de Alexandru Lupulescu, Constantin Morcoaşe, Ion Nedelcu şi Marius Mîlcu, acuzaţi şi ei pentru instigare la abuz în funcţie, sentinţa dată acum nefiind definitivă. Toţi au primit câte o amendă administrativă de câte 1000 de lei, iar Anghel are şi o pedeapsă de 2 ani, cu suspendare, înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani pentru primire de foloase necuvenite.
Procesul a avut la bază încercarea celor 4 afacerişti de a-i convinge pe comisari să fie indulgenţi la un control făcut la firma lui Morcoaşe, unde ar fi trebuit să aplice o amendă de 8000 de lei. Sancţiunea dată a fost de 1000 de lei pentru că Morcoaşe l-a sunat pe Lupulescu să-l întrebe dacă ştie pe cineva la Gardă, telefonul fiind dat într-o perioadă în care apelurile patronului de la Lexistar erau interceptate legal în dosarul de evaziune fiscală în care acesta a şi fost reţinut pentru 24 de ore. Morcoaşe a mai dat şi alte telefoane şi, astfel, numărul inculpaţilor a ajuns la şase, afaceriştii pe care i-a sunat asigurându-l că ambii comisari veniţi în control sunt „de treabă” dacă e şi el atent cu ei cu un whisky, ceva…lucru care s-a şi întâmplat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here