Ancheta MAI în privinţa lui Caragea continuă „disciplinar”

308

Corpul de Control al ministrului de interne Radu Stroe şi-a prezentat concluziile verificărilor efectuate în privinţa şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea alegându-se cu o cercetare prealabilă disciplinară, după cum se arată într-un comunicat de presă de ieri al ministerului. Verificările au fost demarate după ce omul de afaceri Mihai Râmescu a declanşat un protest public la Motru împotriva şefului Poliţiei Gorj, adresându-i şi lui Stroe un memoriu în care îi semnala presupuse abuzuri la care era supus din partea subordonaţilor lui Caragea, care executau însă ordinele primite de la şeful lor.

Ieri, Ministerul de Interne a anunţat că verificările făcute de Corpul de Control la IPJ Gorj s-au finalizat, ministrul Radu Stroe dispunând cercetarea prealabilă disciplinară a comandatului Poliţiei Judeţene. „Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la IPJ Gorj, în urma sesizărilor cuprinse în memoriul adresat ministrului Radu Stroe la data de 17 iunie 2013. În urma prezentării concluziilor Corpului de control, ministrul Afacerilor Interne a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a şefului IPJ Gorj, comisar-şef Viorel Salvador Caragea. Cercetarea disciplinară va fi realizată de către Consiliul superior de disciplină al Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată în comunicatul MAI. Reprezentanţii ministerului au menţionat că, în conformitate cu prevederile Statutului poliţistului, sancţiunea disciplinară se aplică numai după cercetarea prealabilă şi după consultarea consiliilor de disciplină.
Viorel Caragea nu a vrut să comenteze decizia superiorilor săi, menţionând că nu a primit niciun document scris şi nicio dispoziţie care să-i permită eventual să-şi formuleze un punct de vedere. Anterior el a declarat că împotriva sa au fost depuse mult mai multe plângeri, inclusiv de către subordonaţi, toate fiind înregistrate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
În toate plângerile procurorii au dispus deja neînceperea urmăririi penale, printre acestea neregăsindu-se plângeri ale lui Râmescu. Omul de afaceri din Motru s-a adresat direct ministrului de interne, după ce Poliţia i-a întocmit dosar penal pentru că la nunta fiicei sale circulaţia pe o stradă a fost blocată, iar o ambulanţă aflată în misiune nu a avut pe unde să treacă, ulterior ieşind la iveală şi faptul că poliţiştii fac cercetări în privinţa unui schimb de terenuri pe care omul de afaceri l-ar fi făcut la Slivileşti cu fosta Societate Naţională a Lignitului, el primind despăgubiri de circa 7 miliarde de lei vechi, precum şi un teren în Motru în schimbul unei bucăţi de pământ şi a unei construcţii care nu ar fi valorat atât.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here