90 de barăci, fără curent electric! – Fals şi uz de fals la Primăria Peştişani, cu transferuri ilegale în Colonia ACH Gureni

420

Am participat la a treia şedinţă extraordinară a Consiliului Local Peştişani, programată ieri, la ora 10. Gălăgia şi vacarmul se auzeau de pe scările primăriei. Ce se petrecuse? Sosiseră locatari ai Coloniei ACH Gureni şi se contrau verbal cu cei câţiva consilieri locali prezenţi. Oricum, şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum, amânându-se pentru joi, când consilierii locali, în frunte cu viceprimarul Ilie Fuiorea au promis că se vor deplasa la Colonia ACH Gureni – aflată fără curent electric de câteva zile, dar şi în satul Gureni. Decât să descriu bălăcăreala, mai bine să analizăm cum de s-a ajuns aici.

Habarniştii, pe post de consilieri
Niciunul dintre consilierii prezenţi, nici măcar Ion Poenaru – fost viceprimar prin 2008-2009 -, dar nici măcar actualul viceprimar Ilie Fuiorea nu cunoştea de când fosta Colonie ACH Gureni a trecut gratuit de la Hidroconstrucţia SA la Primărie. Noroc cu cei vreo şapte-opt locatari veniţi să protesteze pentru că au rămas de câteva zile fără curent electric. Ei ştiau că din anul 2005, mai exact din data de 17 noiembrie 2005, aşa cum reiese din Procesul verbal ce-l deţinem, Colonia Gureni a trecut la Primăria Peştişani, fiind la început administrată de Serviciul Public al comunei. Tot atunci s-au predat 11 barăci, beci alimente, sală de mese, Remiza PSI şi atenţie: Post Trafo 20/0,4 KVA funcţional cu contor general al FDE Gorj şi, la punctul 16 – Fosa septică funcţională!

Ion Poenaru propune vânzarea barăcilor, curând, către locatari!
S-a discutat în contradictoriu pe tema datoriilor imense acumulate de cei care-şi duc viaţa în cele vreo 90 de apartamente cu acoperişuri găurite de vânturi, zăpezi şi ploi. Consilierul local Ion Poenaru a venit cu propunerea ca aceste aşa-zise apartamente să fie vândute către săracii locatari. Consilierul local Cornel Nicolicoiu-Garincea susţinea că nu se poate, terenurile de sub barăci fiind revendicate de locuitori ai satelor Gureni şi Frânceşti, el fiind unul dintre ei. La fel şi-a dat titlul de proprietate fostul primar Florin Pavel, care-a vândut apoi terenul omului de afaceri Florin Mucenic. Dar, egoist fiind, nu i-a deschis ochii şi verişoarei sale Maria Ciurlău, deşi este casieră a primăriei angajată chiar de el.
M-a surprins lipsa de realism a pragmaticului consilier local Ion Poenaru, care vorbea de existenţa unei fose septice, a unui transformator şi aşa mai departe. I-am şoptit la ureche adevărul. Aşa cum voi face dovada cu actele pe care redacţia le deţine, fosa septică şi transformatorul au fost cedate de actualul viceprimar Ilie Fuiorea, pe când deţinea funcţia de administrator al SC UTIL-BONUS SRL. Numai că, spre stupefacţia generală şi în dispreţul legilor statului, s-au comis destule ilegalităţi.

Colonia Gureni lăsată fără fosă septică şi fără transformator electric de vicele Ilie!
La data de 03.10.2011, când s-a semnat un Protocol – premergător unui contract -, administratorul Fuiorea Ilie preda unei firme de succes ceea ce nu-i aparţinea. În facsimil se vede clar cum se scrie că semna în numele „Serviciului Public de Gospodărire Comunală Peştişani”, siglă şi ştampilă ce nu mai aveau valabilitate de la sfârşitul anului 2009, cel mult începutul anului 2010!
Pur şi simplu, Ilie Fuiorea deţinea funcţia de administrator al firmei cu capital în întregime al Primăriei Peştişani ce se numea, şi încă se numeşte, SC UTIL-BONUS SRL, cu acţionari consilierii locali. Datoriile la curent şi chirie ale locatarilor sunt – cele mai multe – reale. Fosa septică aparţine unei firme ce-a depus pe ea vreo 3-4 basculante de pietriş, fiind desfiinţată. Numai isteţul de administrator al SC UTIL-BONUS SRL a tăiat conducta spre fosă şi a excavat un şanţ prin care toate fecalele de le WC-ele locatarilor Coloniei ACH sunt deversate în râul Bistriţa. Iar Garda de Mediu şi Apele Române Gorj dorm! În faţa unor cazuri de încălcare gravă a legislaţiei în vigoare.

Falsul PROTOCOL
S-a încheiat în 30.09.2011, între inexistentul „Serviciu Public de Gospodărire Comunală Peştişani”, având cod de înregistrare fiscală RO15752150, reprezentat prin domnul Fuiorea Ilie, în calitate de administrator. Alt fals, domnia sa conducând, de fapt, SC UTIL-BONUS SRL. Ştampila utilizată este tot falsă, adică depăşită de vreo doi ani. Iar falsul Protocol a dat gratis adică a purces la „predarea partidei de curent trifazat din punctul Gureni împreună cu transformatorul aferent, precum şi toate celelalte componente de reţea aparţinând – urmează alt fals – defunctului „Serviciul Public de Gospodărire Comunală Peştişani”.

Volkswagenul 4 GJ – 01 –FAI, recompensă pentru PROTOCOL?!
Până la data încheierii acestui „PROTOCOL” dubios, Ilie Fuiorea circula cu o Dacie albă, model mai vechi. Ei bine, simplă coincidenţă sau nu, imediat a început să fie mai mândru şi mai arogant, circulând la volanul unei superbe maşini brek un Volkswagen 4, cu numărul GJ -01- FAI!?
Recunoaştem, amărâţii de locatari ai Coloniei Gureni stau pe mai departe fără curent electric, având o datorie la chirie şi curent electric de vreo 350 de milioane lei vechi. Iar SC UTIL-BONUS SRL a intrat în insolvenţă, fiind condusă prost de actualul administrator Cosmin Bojincă. Individ care-a refuzat să participe la şedinţa extraordinară de ieri a CL, pe motive închipuite.
Jalea şi lipsa de speranţe cuprind Colonia Gureni, unde sunt oameni bătrâni dar şi mai tineri, cu copii – de toate etniile, multora oferindu-le chiar Primăria locuinţe sociale! -, frigiderele şi camerele frigorifice sunt moarte, iar mizeria şi mirosurile pestilenţiale nu se simt de la nivelul Primăriei conduse anapoda de viceprimarul Ilie Fuiorea.
(Va urma)
Ion Predoşanu

Pentru a vedea documentele daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here