Copii jefuiţi de un vecin beat!

523

A intrat într-o casă care nu era a lui şi a furat ce i-a picat la mână, ameninţând cu un cuţit nişte copii de până în 10 ani fără nicio remuşcare. Un individ din satul Brădiceni – Peştişani a comis una din cele mai stupide tâlhării înregistrate pe raza judeţului în ultima vreme, în schimbul faptelor sale individul primind acum o pereche de cătuşe.

Grigore Roşca are 21 de ani şi, ca mai toţi tinerii de vârsta lui, nu are un loc de muncă, băutura fiind principala lui „pasiune”. Marţi după-amiază a tras la măsea ca de obicei şi a plecat prin sat „în vizită”, deşi ploaia torenţială nu era deloc potrivită pentru aşa ceva. A ajuns în dreptul unei case mai sărăcăcioase şi, dacă nimeni nu i-a răspuns la poartă, s-a apucat să rupă gardul de lemn pentru a intra în locuinţă. A dat aici peste nişte copii mici, patru fraţi cu vârste cuprinse între 1 şi 10 ani, care, normal, au început să ţipe. Băiatul de 9 ani s-a ales cu o bucată de lemn în cap pentru a-i fi închisă gura, iar surorii sale, de 10 ani, i-a fost pus un cuţit la gât ca să-i fie furaţi mai uşor cerceii pe care-i avea în urechi. Individul a plecat apoi şi dus a fost în sat la băut, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ieri spunând că era prea beat ca să-şi dea seama ce face.
Părinţii copiilor erau plecaţi în tot acest timp la Târgu-Jiu, unde aveau o rudă internată la spital şi pe care vroiau să o viziteze. Când au revenit seara acasă şi-au găsit copii plângând, cei mici fiind speriaţi şi de faptul că puteau fi certaţi pentru că fuseseră tâlhăriţi. „El mai intrase la noi în casă pentru că, de altfel, pe la mai toţi oamenii din sat intra când îi venea lui poftă. Noi când am venit acasă i-am găsit pe cei mici plângând. Erau speriaţi şi de el, dar se şi gândeau că poate îi certăm noi că furase el 200 de lei şi perechea de cercei a fetei. I-am liniştit pe copii şi le-am spus că anunţăm Poliţia şi totul se rezolvă. Am sunat la 112 şi apoi au venit poliţiştii şi am înţeles că şi pe ei i-a primit cu un cuţit în mână”, a povestit tatăl micuţilor.
Prin sat toată lumea ştie „ce poate” suspectul, oamenii spunând că, rămas orfan, acesta a furat de mic copil, fiind mizând pe faptul că Poliţia îl putea aresta în condiţii mai grele. A fost reclamat pentru fapte nu atât de grave ca cele de acum, dar, de data aceasta poliţiştii speră ca individul să rămână ani buni după gratii. Roşca este acuzat de tâlhărie şi distrugere, iar pentru aceste fapte riscă până la 15 ani de puşcărie dacă va fi găsit vinovat. Victimele sale, trei din cei patru copii minori, primesc, începând de ieri, consiliere psihologică de la un specialist din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj. Psihologul i-a asistat pe cei mici şi pe parcursul audierilor făcute de poliţişti, Direcţia pentru Protecţia Copilului urmând să facă şi o anchetă socială pentru a vedea dacă cei mici sunt bine îngrijiţi sau se impune asigurarea protecţiei acestora de către stat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here