Candidat unic la concursul pentru postul de comisar-şef adjunct al CJPC Gorj

431

Daniela Miki, cea care a condus în ultimele luni Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) Gorj, este singura persoană care a participat, la jumătatea acestei luni, la concursul pentru ocuparea postului de comisar-şef adjunct al instituţiei. Concursul a fost făcut public pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici(ANFP), Miki declarând că nu a fost nevoită să explice la concurs dacă este sau nu susţinută politic pentru funcţie. PSD Gorj şi-a adjudecat funcţia pentru care a concurat numai Miki, PNL renunţând la instituţie deoarece în organizaţie erau prea mulţi pretendenţi pentru acest post de conducere.

În ultimele cinci luni de zile, CJPC Gorj a fost condus de Daniela Miki, consilierul juridic al instituţiei. Ea a fost promovată pe post, după ce Rodica Braia, susţinută pe post de UNPR, a renunţat la funcţie. Într-o primă fază, Miki a condus cu delegaţie apoi printr-o promovare temporară. La jumătatea lunii trecute, aceasta declara însă că rămâne de văzut dacă va participa sau nu la concursul pe postul de comisar-şef adjunct al CJPC Gorj, ea fiind nelămurită cu situaţia Comisariatului Regional de la Craiova. Mai exista, de asemenea, o problemă. Mădălin Giurcău, fostul comisar-şef al CJPC Gorj, a câştigat şi el în instanţă la Curtea de Apel Craiova revenirea pe post. În acest caz ordinul de demitere a lui Giurcău a fost anulat de instanţă printr-o hotărâre executorie dar nu irevocabilă, procesul fiind acum în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sunt astfel şanse mari ca Giurcău să revină la CJPC, chiar dacă nu pe un post de conducere ci pe unul de simplu comisar.

Candidat fără carnet de partid
Cu toate acestea, pe data de 14 decembrie, Daniela Miki s-a prezentat la concursul pentru postul de comisar-şef adjunct, fiind singura din instituţie pretendentă la această funcţie. “Doar eu am participat la concurs, nu a mai fost nimeni din CJPC Gorj. Nu ştiu dacă au existat candidaţi din afara judeţului”, a declarat Daniela Miki, care susţine că nu a fost la ANFP cu vreo “trimitere” scrisă de la PSD. Acum Miki susţine că aşteaptă rezultatul la concursul din 14 decembrie, deşi dacă a fost singura candidată, după proba scrisă trebuia să treacă imediat la interviu şi să fie declarată admisă sau respinsă pe post. Asta, cu atât mai mult cu cât nimeni nu ar fi făcut vreo contestaţie în acest sens la ANFP. În aceste condiţii, CJPC Gorj are, cu siguranţă, un comisar-şef care nu mai conduce instituţia din interimat.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here