Cârciumaru şi Călinoiu, interesaţi de Ministerul Energiei

372

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv al organizaţiei, participă la şedinţa Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, care are loc astăzi. Cei doi lideri social-democraţi gorjeni au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că sunt interesaţi de Ministerul Energiei.

Premierul Victor Ponta a stabilit înfiinţarea Ministerului Energiei, care va fi condus de social democratul Iulian Iancu. Conducerea organizaţiei din Gorj a Partidului Social Democrat şi-a manifestat interesul pentru acest minister, dorindu-se ca din el să facă parte oameni bine pregătiţi. Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv al organizaţiei, participă la şedinţa Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, unde se va stabili conducerea fiecărui minister. „Ne interesează multe, dar nu putem să spunem mai multe până nu purtăm o discuţie cu premierul în exerciţiu. Vom merge la Bucureşti împreună, eu şi domnul Călinoiu; vom avea o întâlnire cu primul ministru şi dacă reuşim ce ne dorim, vă informăm. Aţi văzut că nici premierul nu a dat un nume de ministru până când nu reuşeşte să treacă prin consultări. Ministerele sunt împărţite pe partide şi fiecare partid discută mâine în Comitetul Executiv propunerile pentru miniştrii. Domnul Ponta vine cu o listă în Comitetul Executiv şi îi trebuie aprobarea Comitetului Executiv pentru a merge mai departe cu lista respectivă. Ne interesează Ministerul Energiei. Noi nu am avut niciodată activitatea din minerit şi energie şi este pentru prima dată după Dan Ioan Popescu, când organizaţia de la Gorj are în dreptul ei şi activitatea din minerit şi energie. Ne dăm cu toţii seama că responsabilitatea este foarte, foarte mare şi tocmai de aceea trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce facem în intervalul următor”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Cu ochii pe specialişti
Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj a precizat că în Minsiterul Economiei trebuie să fie specialişti, oameni bine pregătiţi, care să fie capabili să îndeplinească strategia propusă. „Pe noi ne interesează mai mult nu oamenii care trebuie să ocupe funcţiile, ci ne interesează ca strategia pe care o are Guvernul de a realiza ceea ce şi-a propus: progres în minerit şi energie, menţinerea şi crearea locurilor de muncă la nivelul judeţului Gorj să se facă cu oameni competenţi. Ne interesează foarte mult Ministerul Energiei”, a precizat Călinoiu. Forma finală a noului Guvern va fi prezentată miercuri, la ora 12.00, noua structură urmând să includă mai multe ministere decât în prezent, cu ministerele Economiei şi Finanţelor împărţite în mai multe instituţii şi un ministru-coordonator pentru proiecte de infrastructură.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here