Miere mai puțină

118

Apicultorii români solicită autorităţilor acordarea unui sprijin financiar de 10 euro/familia de albine, având în vedere dificultăţile majore cu care se confruntă sectorul din cauza condiţiilor meteorologice extreme din anul 2024 şi a impactului negativ al importurilor de miere extracomunitară asupra pieţei interne.

„În acest an, am pierdut cam 40-45% din producţia de miere la nivel naţional. Producţia a fost afectată începând cu primul cules, cel de rapiţă, continuând cu cel de salcâm, unde producţia a fost calamitată până la 70% în unele zone, teiul la fel, iar la floarea-soarelui producţia a fost compromisă în cea mai mare parte a ţării din cauza temperaturilor excesive”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea.

Apicultorii fac eforturi deosebite pentru supravieţuirea şi păstrarea familiilor de albine, în condiţiile în care cheltuielile sunt tot mai mari, iar fără un sprijin financiar din partea statului efectivele de albine ar putea fi reduse în acest an.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here