PSD Gorj, comunicat

258

La nivelul județului Gorj, din cei aproximativ 82.000 de pensionari, peste 60.000 beneficiază de majorări în urma procesului de recalculare .
Dintre aceștia:
30.500 beneficiază de creștere cu până la 500 de lei;
Aproximativ 17.000 de gorjeni- creștere între 500 -1.000 de lei;
Aproximativ 11.000 – creștere intre 1.000-2.000 de lei;
Aproximativ 1400 de gorjeni beneficiază de o majorare a pensiilor de peste 2.000 de lei!

Chiar dacă în urma recalculării rezultă o sumă mai mică la pensie, persoanele aflate în această situație NU VOR FI AFECTATE!

Acesta este realitatea, iar alte informații apărute în spațiul public sunt doar dezinformări. Din păcate, nici USR, nici PNL nu au înțeles importanța acestei Legi și nu au capacitatea de a gestiona acest domeniu. Înainte de a vorbi despre efectele măsurii adoptate de PSD, de recalculare a pensiilor, liderii USR trebuie să le explice gorjenilor dar și tuturor românilor că, din cauza lor, prin impunerea in PNRR a unui plafon maxim de 9,4% din PIB pentru pensii, până în 2070, cu toții ar fi fost condamnați în următorii 50 de ani să nu mai beneficieze de nicio majorare la pensie! Inclusiv minerii, pe care deputatul USR Radu Miruță îi amăgește și le dă speranțe că le rezolvă problemele, neavând curajul să le spună că vinovatul principal pentru dezastrul din PNRR este USR-ul, atunci când a participat la guvernare cu PNL.

Prind adoptarea acestei măsuri, PSD nu face decât justiție socială și trebuie apreciată ca un act de normalitate.
Biroul de presă al PSD Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here