Dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori

191

La data de 21 august a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat o autoutilitară încărcată cu material lemnos, pe raza comunei Crasna, în punctul ”La Catalina”, condusă de un bărbat de 62 de ani, din localitatea Aninișu din Vale, la marginea fondului forestier. Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului, a rezultat faptul că bărbatul ar fi tăiat materialul lemnos din pădurea proprietate personală, dar lemnele nu erau marcate, conform legii, iar acesta nu deține niciun act de proveniență sau de însoțire a materialului lemnos.

De asemenea, a reieșit faptul că, în afara materialului lemnos încărcat în autoutilitară, bărbatul ar mai fi tăiat un alt copac, cu diametru la cioată de 42 de cm, ce nu prezenta marcă silvică, fiind identificat pe sol. În urma măsurătorilor efectuate, a reieșit un cubaj de aproximativ 2,1 mc de material lemnos, de esență fag, ce nu prezintă marcă silvică, fiind confiscat în totalitate și predat în custodia Ocolului Silvic Parângul Mic, prejudiciul cauzat fiind în curs de estimare.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here