Ţărănistul Catrinoiu, denunţătorul şantajat cu poze deocheate

407

catrinoiu pntcd insPe cât de guraliv şi de dornic de afirmare era la începutul campaniei electorale, pe atât de tăcut şi de retras a devenit cu câteva zile înainte de alegeri. Matei Catrinoiu revine însă acum în centrul atenţiei opiniei publice prin scandalul în care este implicat cu judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, arestată după ce a primit de la liderul ţărăniştilor gorjeni 5000 de euro ca şantaj la nişte fotografii compromiţătoare cu politicianul de pe malul Jiului.

Carmen Mladen a primit mandat de arestare preventivă împreună cu un complice al său, care s-a dovedit a fi şi iubitul acesteia, deşi judecătoarea este căsătorită şi are şi un băiat cu soţul său. În motivarea deciziei de arestare preventivă a celor doi, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, care au emis mandatele de arestare, vorbesc despre şantajul la care era supus Matei Catrinoiu, documentul respectiv fiind prima probă publică la care jurnaliştii au avut acces şi, totodată confirmarea că şeful PNŢCD Gorj este personajul şantajat din această poveste. Catrinoiu a făcut ciocul mic şi nu a răspuns la niciun telefon, lăsând loc speculaţiilor şi chiar glumelor care se fac pe seama sa, puţini dintre cunoscuţii săi fiind în situaţia de a nu se mira câtuşi de puţin la aflarea veştii că preşedintele ţărănist era şantajat cu poze în care apărea în ipostaze intime, în unele fiind chiar cu judecătoarea.

Relaţie de acum doi ani

Din declaraţiile existente la dosar reiese că lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu a cunoscut-o pe judecătoarea Mladen în 2010 şi timp de vreo 2-3 luni de zile între ei s-a consumat o relaţie amoroasă, liderul ţărănist fiind şi el căsătorit, soţia fiind judecător la Judecătoria Târgu-Jiu, o doamnă deosebită, după cum menţionează cei care o cunosc. Relaţia dintre ei este pusă de Mladen pe seama unui viol, judecătoarea indicându-l pe Catrinoiu drept violator. Magistratul din Bănie nu a vrut în ruptul capului să admită că l-a şantajat pe liderul ţărănist, Catrinoiu dându-i banii ceruţi după ce Mladen i-a spus că ar fi fost pozaţi de SRI în timp ce se iubeau şi că pozele ar urma să devină publice. Discuţia avea loc în plină campanie electorală, când preşedintele PNŢCD Gorj se şi visa preşedinte al Consiliului Judeţean.

Banii, daţi din maşină

Pe 7 iunie, cu trei zile înainte de alegeri, Catrinoiu s-a văzut cu judecătoarea şi aceasta i-a băgat în cap verzi şi uscate despre cum trebuie el să facă rost de bani ca să-i plătească şantajiştilor imaginari. Şantajist era de fapt iubitul judecătoarei, discuţiile pe această temă fiind înregistrate de organele de anchetă, după ce Catrinoiu s-a dus la Direcţia Naţională Anticorupţie şi a povestit ce i se întâmplă. Aşa a ajuns şeful PNŢCD Gorj dintr-un politician vorbăreţ, că doar asta îi era „meseria” într-un lider de partid care nu le mai răspunde la telefoane nici măcar prietenilor, dar apoi jurnaliştilor care l-au căutat constant în aceste zile pentru a-i lua un punct de vedere. Catrinoiu a ajuns să-i dea judecătoarei banii în maşina sa, în zona Gării de Nord din Bucureşti, femeia fiind prinsă în flagrant, ulterior pe numele ei şi al complicelui pe care îl avea fiind emise mandate de arestare preventivă. Magistratul rămâne după gratii în următoarea lună, timp în care Matei Catrinoiu este aşteptat să iasă din conul din umbră şi să clarifice alegătorilor săi problemele pe care le-a avut în plină campanie electorală, necazurile sale fiind demne de o tragi-comedie electorală.

Gelu Ionescu

Derularea faptelor

Din cuprinsul actelor de urmărire penală a rezultat că, la data de 28.05.2012, partea vătămată Matei Catrinoiu s-a adresat cu o plângere Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cuprinsul căreia a arătat că inculpata Mladen Elena Carmen, judecător în cadrul Curţii de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă, împreună cu o persoană ce s-a prezentat sub numele de “Bratu” (identificat ulterior în persoana inculpatului Stoian Ionel) exercită asupra sa acte de ameninţare pentru a-i remite suma de 5.000 euro, în caz contrar, urmând a fi date publicităţii fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională. Astfel, partea vătămată C M a relatat în declaraţiile date până în prezent că, la data de 28.05.2012, având calitatea de lichidator judiciar, s-a deplasat la Curtea de Apel Craiova, în vederea participării la judecarea unei cauze. Aflându-se în holul instanţei, partea vătămată a fost acostată de inculpatul Stoian Ionel care s-a recomandat sub numele de “Bratu” şi care i-a spus că, pe plan local, există persoane care intenţionează să-i facă rău şi care deţin fotografii compromiţătoare la adresa sa”, se precizează in referatul de arestare. “Deşi cei doi inculpaţi au sosit împreună în Gara de Nord, doar inculpata Mladen Elena Carmen s-a întâlnit cu partea vătămată, întrevederea derulându-se în autoturismul părţii vătămate, unde aceasta i-a înmânat suma de 5.000 euro, sumă care a fost găsită ulterior în poşeta inculpatei, în urma acţiunii de flagrant”, se mai arată în motivare. Magistraţii mai notează că judecătoarea i-a explicat lui Catrinoiu că respectivul “Bratu” este fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi, în prezent, ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind foarte dur şi deţinând fotografii compromiţătoare care le-ar putea afecta viaţa personală şi cariera profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here