Persoană rătăcită pe munte. Doi alpiniști i-au auzit strigătul, iar salvatorii au localizat-o

235
O persoană de 49 de ani, care a plecat sigură către un obiectiv turistic din zona Peșterii Polovragi, la întoarcere a pierdut poteca și s-a blocat într-o zonă deosebit de accidentată, a comunicat Salvamont.
”Sesizând pericolul, a procedat corect, a rămas pe loc și și-a făcut semnalată prezența strigând după ajutor, întrucât nu mai avea baterie la telefon.
Salvamontiștii o vor recupera din zona de abrupt și o vor coborî în siguranță la baza muntelui.
Felicitări celor doi alpiniști care au reușit să localizeze zona din câte veneau strigătele, să între în legătură și să liniștească victima, să ofere informații bune salvamontiștilor , contribuind astfel semnificativ la reducerea timpului intervenției.
După ce persoană va fi dusă în localitate, salvamontiștii se vor întoarce în bazele în care desfășoară tură operativă, moment în care acțiunea se poate consideră încheiată.
Informația inițială:
Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru căutarea unei persoane rămasă blocată pe unul dintre versanții Cheilor Oltețului. Strigătele de ajutor au fost auzite, de pe peretele opus al văii, de către o echipa de alpiniști care a anunțat Salvamontul. Intervin, că echipa de prim răspuns, salvamontiștii aflați în serviciul de tură operativă din posturile Salvamont Baia de Fier și Polovragi , către zona a mai plecat o echipa din Baza centrală Salvamont Tg-Jiu, iar echipa din Baza Salvamont Ranca a întrat în stare de așteptare și va interveni în funcție de dinamică evenimentului.
O mențiune deosebită pentru cei doi alpiniști care s-au implicat foarte mult în transmiterea de informații către salvamontisti și continuă să se implice, țînând sub observație versantul și căutând să stabilească și să mențînă o legătură permanentă cu victima și salvamontiștii.
Este al treilea caz pe ziua de astăzi al salvamontiștilor gorjeni, o echipa da salvamontisti din bazele Tg-Jiu, Runcu și Padeș participând la căutările unei persoane dispăruta în zona submontană, iar cei din Rânca intervenind pentru acordarea primului ajutor medical și transportul unei persoane accidentată la un picior în zona alpină a masivului Parâng”, a transmit Salvamont Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here