Bursiera Alexandra Popescu a devenit cetățean de onoare al comunei Scoarța

479

Tânăra Alexandra Popescu, proaspăt absolventă a Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu a primit, sâmbătă seară, titlul de cetățean de onoare al localității Scoarța, în cadrul manifestărilor ce au avut loc cu ocazia Zilelor Comunei.

Prin multă muncă şi ambiţie, dorinţă şi sacrificiu, Alexandra a bifat performanţa de a obţine o bursă integrală, în valoare de 400.000 de dolari, la celebra Universitate Dartmouth din New Hampshire, SUA. A început să se pregătească pentru admiterea la o universitate din SUA în semestrul al doilea al clasei a XI-a, dar ştia deja ce anume vrea să studieze. S-a pregătit singură pentru toate testele pe care a trebuit să le dea, inclusiv pentru Bacalaureatul american – SAT, şi a reuşit să obţină un scor destul de mare, clasându-se în top 1% mondial.

În procesul de aplicare la Dartmouth, Alexandra Popescu a fost ajutată de către membrii „Vreau să studiez în America”, un ONG care sprijină copiii din România să aplice la universităţi din America şi din Europa. Acum, la rândul ei, îi ajută pe elevii de clasa a XI-a din ţară să parcurgă paşii necesari pentru a ajunge la facultatea dorită.

La Dartmouth o să studieze Informatică, Statistică şi Economie. Îşi doreşte să poată aplica ştiinţele exacte într-o direcţie care să aibă un impact real asupra societăţii. Nu a fost în America până acum, a vizitat doar virtual campusul universităţii.

„Îmi doresc să lucrez în State câţiva ani, iar apoi să îmi continui studiile cu un program de master sau doctorat. Mă interesează data science şi economia la acest moment, dar îmi propun să explorez resursele disponibile la facultate înainte de a lua o decizie. Nu îmi doresc să rămân în America pe termen lung, dar vreau să mă specializez şi să acumulez experienţă pe piaţa muncii de acolo. Mi-ar plăcea ca, la un moment dat, să mă întorc în România”, a declarat Alexandra Popescu. Din România, mai sunt aproximativ 10 tineri care studiază la celelalte şapte universităţi, ea fiind singura româncă acceptată în acest an la Universitatea Dartmouth.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here