UE va lansa portofelul digital. Folosirea lui nu este obligatorie

336

Uniunea Europeană se pregătește să lanseze portofelul digital, cu ajutorul căruia cetățenii vor putea să își confirme identitatea mult mai simplu, direct cu ajutorul telefonului mobil. Alin Mituța, europarlamentar, spune că „e un avans major pentru noi ca societate”.

La fel cum sunt folosite aplicațiile de carduri digitale bancare sau de carduri digitale de fidelizare la anumiți comercianți, smartphone-urile vor putea garanta legitimarea corectă a utilizatorilor în relația cu autoritățile și nu numai.

Folosirea acestui instrument nu va fi însă obligatorie.

„E absolut o opțiune. Va exista în continuare posibilitatea să mergi la ghișeu, dacă te simți mai confortabil cu a merge la ghișeu și a sta la coadă, e în continuare posibil lucrul ăsta, dar pentru cei care vor să aibă o viață mai ușoară și au încredere în această tehnologie vor avea această posibilitate să acceseze toate serviciile publice ale statului direct pe telefon. Și cred că e un avans major pentru noi ca societate, pentru că practic vom elimina cozile la ghișee”, a declarat Alin Mituța la Antena 3 CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here