Ce au descoperit polițiștii gorjeni la o acțiune de verificare a transportatorilor de persoane

640

În vederea prevenirii și combaterii ilegalității transportului rutier de marfă, persoane, TAXI și migrație ilegală, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și subunităților teritoriale au desfășurat o acțiune în județul Gorj..

În acest sens, la data de 27 iunie 2024, au fost controlate peste 200 de autovehicule și aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare față de un autovehicul destinat transportului de persoane și au fost reținute 6 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor au avut drept scop reducerea riscului rutier și conștientizarea participanților la trafic cu privire la normele legale în vigoare și riscurile la care se expun în cazul nerespectării acestora. Totodată, pentru prevenirea implicării cu vinovăție în evenimente rutiere a conducătorilor autovehiculelor destinate transportului de marfă și persoane și asigurarea desfășurării acestuia într-un climat de normalitate, polițiștii vor desfășura în continuare astfel de activități.

Exemplu:

La data de 27 iunie 2024, polițiștii gorjeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic un autobuz, care circula pe DN-67-Bălănești, efectuând transport public de persoane, având expirată copia conformă pentru transport public de persoane.

Operatorul de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform prevederilor H.G. 1317/2023, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiind reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here