Licitație de 567 milioane euro pentru construirea blocului energetic pe gaz, de 850 MW, la Ișalnita

1017

Una dintre societățile mixte înființate de CEO în parteneriat cu ALRO, CCGT POWER Ișalnița, lansează procedura de achiziție deschisă care are ca obiect „Construirea unui bloc energetic de cca. 850MW pe gaz natural la Ișalnița (,,CCGT Ișalnița”) – proiectare, achiziție, execuție lucrări, punere în funcțiune și servicii de mentenanță pe termen lung – 13 ani”, proiect cofinanțat din Fondul de Modernizare.

Societatea CCGT POWER Ișalnița SA a publicat în cadrul SEAP anunțul de participare la licitația pentru atribuirea lucrărilor de construcție pentru noul bloc energetic de circa 850 MW pe gaz natural la Ișalnița (CCGT Ișalnița). Contractul ce va fi atribuit are o valoare estimată de 2,8 miliarde lei (657 milioane de euro) și include servicii complete de proiectare, achiziție, execuție de lucrări, punere în funcțiune și servicii de mentenanță pe termen lung.
Mai exact, contractul presupune proiectarea și execuția lucrărilor de construire a unui bloc energetic pe gaz natural ce include un ciclu combinat cu turbină pe gaze-abur (CCGT) pentru producerea energiei electrice cu capacitatea de cca. 850 MW, inclusiv punerea în funcțiune și asigurarea serviciilor de mentenanță pe termen lung (LTSA) pentru echipamentele principale (turbină pe gaz, turbină pe aburi și generatoare, inclusiv sistemele lor auxiliare).
Durata contractului este de 192 luni, din care: 6 luni – durata estimată pentru proiectarea lucrărilor, 30 de luni pentru execuție lucrări și 156 de luni pentru servicii de mentenanță pentru echipamentele care fac obiectul serviciilor de mentenanță pe termen lung.
Valoarea estimată fără TVA este de 2.809.848.039,00 lei, din care 2.309.643.815 lei (CAPEX) este valoarea estimată pentru proiectarea și execuția lucrărilor, inclusiv punerea în funcțiune, 500.204.224 lei (LTSA) este valoarea estimată pentru serviciiilor de mentenanță pentru echipamentele principale.
Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, iar factorii de evaluare sunt următorii: prețul contractului (Componentă financiară): pondere 40%, cu subfactorii – 1.1.Prețul investiției ,,CAPEX”: pondere 32%; 1.2.Prețul de mentenanță „LTSA”: pondere 8%; 2.Putere netă instalată (MW): pondere 12,5%; 3.Randamentul electric net @ 100% în CCGT: pondere 20%; 4.Flexibilitate – încărcare minimă de funcționare cu respectarea condițiilor de mediu privind emisiile”: pondere 12,5%
5.Timpul de pornire la rece: pondere 5%; 6.Experiența profesională specifică a personalului cheie desemnat: pondere 10%, se precizează în anunțul societății.
De asemenea, serviciile de consultanță (de tip Owner’s Engineer) al proiectului sunt asigurate de asocierea Empresarios Agrupados Internacional SA – EnergoBit SA – EnergoBit Control Systems, care va asigura și serviciile de management și supervizare a lucrărilor.
Societatea CCGT Power Isalnita SA are ca acționari producătorul de aluminiu Alro, cu o participație de 40,1%, și Complexul Energetic Oltenia – CEO (59,9%).
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here