Cerere către premierul Marcel Ciolacu: Minerii și energeticienii nu mai trebuie purtați prin tribunale!

674

Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță a cerut ieri, în Parlament, respectarea drepturilor minerilor și energeticienilor din Gorj, câștigate prin lege. Acesta reclamă că minerii și energeticienii vor pierde bani prin aplicarea noii legi a pensiilor de la 1 septembrie:
,,Minerii si energeticienii pierd la pensie cam 1700 RON/lună de la 1 septembrie, cu noua lege a pensiilor marca PSD-PNL. Este o nedreptate fără margini pentru eliminarea căreia am depus proiect de lege în Parlament. Pentru a corecta o nedreptate, în primul rând trebuie să o înțelegi! (…) Din Palatul Parlamentului, i-am cerut premierului Ciolacu două lucruri, în special pentru județul Gorj, pe care într-o țară normală bunul simț le-ar fi rezolvat deja: convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a adopta proiectul USR de lege prin care cei cu grupe de muncă să nu mai piardă bani la pensie după 1 septembrie, iar noii pensionari să se bucure de aceleași beneficii și, de asemenea, respectarea deciziilor ICCJ astfel încât minerii și energeticienii să primească toți banii pe legea 197, fără a mai fi plimbați prin tribunale”, a precizat parlamentarul.
,,Cel mai tragic este că ajungând în instanță nu se obține nimic deoarece între anumite instanțe și guvern implicit casele de pensii există o cârdășie josnică, o lipsă de scrupule groaznică și foarte gravă într-un stat de drept!”, a fost un comentariu pe pagina de socializare a minerilor și energeticienilor.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here