Au câștigat Trofeul RobotechX 2024

870

Un nou succes pentru elevii Palatului Copiilor din Târgu Jiu. Echipa Bit Dragons, coordonată de profesorul Vasile Gridan, a câștigat prima ediție a „Trofeului RobotechX 2024”.

Prima ediție a concursului național de robotică ,,Trofeul RobotechX 2024” s-a desfășurat la Târgu Jiu, în perioada 20-22 iunie, la Universitatea „Constantin Brâncuși”. Au participat 11 echipaje din toată țara, concursul având șase probe diferite la robotică (roboți autonomi, specializați în urmărirea liniei, rezolvarea unui labirint cu linii, dragster, minisumo, microsumo și freestyle), pentru patru categorii de vârstă: 8-11 ani, 12-14 ani, 15-17 ani și 18-19 ani.
Echipa Bit Dragons, de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, a obținut marele trofeu, în luptă strânsă cu Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Palatul Copiilor Dr. Turnu Severin și Palatul Copiilor Suceava.
„Felicit elevii care au crezut cu tărie în cucerirea primei ediții a «Trofeului RobotechX 2024», părinții a căror susținere s-a dovedit esențială, precum și pe ceilalți concurenți care, prin seriozitate și dedicare, au făcut competiția RobotechX 2024 să fie la un nivel peste așteptări.
Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în bunul mers al concursului: elevi, coordonatori, colegi profesori și inspectori școlari, oficialități ale orașului, cadrele didactice de la UCB Târgu Jiu – Facultatea de Inginerie și, nu în ultimul rând, doamnei rector și domnului primar al orașului Târgu Jiu!
Și pentru că veștile bune se suprapun, fac acum anunțul că din cei 25 de elevi ai Palatului Copiilor Târgu Jiu, înscriși la Concursul Național NextLab (44.000 de participanți anul trecut, anul acesta mai mulți), 10 au promovat în faza a doua”, a anunțat profesorul Vasile Gridan, coordonatorul echipei de robotică de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu.
Echipa Bit Dragons a avut următoarea componență: Negoiță Deivid Bogdan, Torcea David, Diaconescu Robert, Cilibiu Ianis Andrei, Sucea Bogdan, Gavrilescu Emanuel, Bătăiosu Andrei, Bivolaru David, Andi Lupulescu, Nanu Ștefan.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here